هواساز

هواساز

قیمت و خرید هواساز

هواساز چیست؟

روزهای بهاری یا پاییزی را به یاد بیاورید. روزهایی که یک پیاده روی کوتاه در سطح شهر حال شما را خوب می‌کند. در واقع نفس کشیدن در هوای مطبوع تا حد زیادی بر روح و روان ما تاثیر می‌گذارد. این در حالی است که همه‌ی انسان‌ها در محیط‌هایی زندگی می‌کنند که به خاطر فعالیت دستگاه‌ها، ازدحام جمعیت، مواد شیمیایی و سایر آلاینده‌ها کیفیت هوای مساعدی ندارند. در پاسخ به این سؤال که هواساز چیست باید گفت که هواساز یک سیستم تهویه مطبوع همه جانبه است که هوای با کیفیت را در اختیار انسان‌ها قرار می‌دهد.

کار هواساز چیست؟ در نگاهی تخصصی‌تر هواساز دستگاهی است برای سرمایش یا گرمایش، فیلتراسیون، کنترل و توزیع هوای ورودی و تنظیم رطوبت دمای محیط به شکل هم‌زمان. این دستگاه با نام‌های دیگری همچون هوارسان و واحد انتقال هوا نیز شناخته می‌شود. هوارسان یکی از مهم‌ترین بخش‌های هر سیستم تهویه‌ی مطبوع است که گاهی با کمک سایر دستگاه‌ها و گاهی به تنهایی هوای یک محیط را مطبوع می‌سازد.

خرید هواساز

قبل از خرید دستگاه هواساز، بهتر است مشخص کنید که به چه نوع دستگاهی نیاز دارید، ظرفیت مناسب را انتخاب نمایید و نظرات و تجربیات کاربران را مورد بررسی قرار دهید. همچنین، چک کنید که فروشگاه انتخابی شما چه خدمات پس از فروشی ارائه می‌دهد و چگونه مشکلات فنی را در آینده حل خواهد کرد.

خرید دستگاه هواساز در تهران

خرید دستگاه هواساز در تهران از طریق فروشگاه‌های آنلاین یا فروشگاه‌های حضوری انجام می‌شود. خوبی خرید اینترنتی این است که سایر افراد در شهرستان‌ها نیز می‌توانند به خدمات و امکانات پایتخت دسترسی پیدا کنند. با توجه به تعدد فروشندگان سیستم‌های تهویه‌ی مطبوع، حتما قبل از خرید اعتبار و کیفیت کار آن‌ها را بررسی نمایید. بعضا برخی از فروشندگان با واردات محصولات چینی و ارائه آن‌ها با قیمت کم، شور و اشتیاق زیادی را در خریداران ایجاد می‌نمایند. اما توجه داشته باشید که این محصولات در آینده شما را با مشکلات زیادی روبرو  خواهند کرد.

خرید دستگاه هواساز در تهرانخرید دستگاه هواساز در تهران

قیمت هواساز در سال 1402

قیمت یک عامل مهم برای انتخاب و خرید هر محصولی می‌باشد. بنابراین خواه نا خواه خرید هواساز در اکثر مواقع تحت تاثیر بودجه خریداران قرار دارد.

ظرفیت(cfm) قیمت (تومان)
cfm  2000 25,000,000
cfm  3000 31,000,000
cfm  4000 37,000,000
cfm  6000 54,000,000
cfm  10000 74,000,000
cfm  12000 95,000,000
cfm  15000 108,000,000
cfm  18000 140,000,000
cfm  21000 150,000,000
cfm  25000 172,000,000
cfm  30000 201,000,000
cfm  35000 209,000,000
cfm  40000 262,000,000
cfm  45000 287,000,000
cfm  50000 324,000,000
cfm  55000 378,000,000

به دلیل نوسانات ارز لطفا برای اطلاع از قیمت های دقیق با کارشناسان کوییک فن تماس بگیرید.

عوامل تاثیر گذار بر قیمت هواساز

    • برند: برندهای متعددی با کیفیت و مشخصات فنی مختلف در بازار وجود دارند که هر کدام از آن‌ها قیمتشان متفاوت است. برندهای معتبر و مشهور در کل گران‌تر هستند.
    • ظرفیت: هر چقدر ظرفیت یک هواساز بیشتر شود به مراتب قیمت آن نیز بالاتر خواهد رفت. قیمت هواساز با توجه به میزان هوای تولیدی و متراژ فضای تحت پوشش متفاوت است.
    • ویژگی‌ها: ویژگی‌های اضافی دستگاه مانند قابلیت تصفیه هوا، کنترل رطوبت، کنترل سرعت و… می‌توانند قیمت را تغییر دهند.
    • کیفیت ساخت: هوارسان­های با کیفیت بالا از مواد اولیه درجه یک ساخته می‌شوند در نتیجه هزینه بیشتری هم دارند.
    • تکنولوژی: تکنولوژی‌های متفاوتی برای طراحی و ساخت هواسازها وجود دارند. بدیهی است که دستگاه‌های پیشرفته و جدید گران تر هستند.
    • بازار: قیمت هواساز بسته به میزان تقاضا و عرضه، تغییر می‌کند. همچنین نوسانات ارزی نیز عامل بسیار مهمی در قیمت گذاری محصولات به شمار می‌آید.

به طور کلی، هر چه قیمت هواساز بیشتر باشد، احتمالا کیفیت و عملکرد آن نیز بهتر است. با این حال همیشه نیاز نیست که گران‌ترین محصول را خریداری کنید. بلکه نیاز و هدف خود را بشناسید و به توصیه‌های طراحان و کارشناسان متخصص در این حوزه گوش نمایید.

انواع دستگاه هواساز

واحدهای انتقال هوا در محیط‌های مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند به طور مثال بیمارستان‌ها، اتاق‌های تمیز، تالارها و رستوران‌ها، مراکز آموزشی، کارخانه‌های صنعتی، سالن‌های ورزشی، سینماها و هزاران محیط بزرگ و کوچک دیگر. از همین رو این دستگاه نمونه‌های مختلفی دارد تا بتواند به خوبی در هر محیطی ایفای نقش نماید. انواع هواسازها عبارت‌اند از:

هواساز هایژنیک

هواساز بهداشتی یا هایژنیک به دو شکل تولید می‌شود. نمونه اول یک هوارسان معمولی است که آب سرد را از چیلر و آب گرم را از بویلر موتورخانه دریافت می‌کند. نمونه‌ی دیگر به عنوان پکیج یونیت هایژنیک شناخته می‌شود که هدف از طراحی آن تولید محصولی مستقل و با کارایی بیشتر می‌باشد. این محصول شامل دو بخش چیلر و هوارسآن‌هایژنیک است. لذا دیگر نیازی به عایق‌کاری، تجهیزات پمپاژ و آب سرد در مدار نخواهد بود. پکیج هایژنیک قیمت مناسبی هم دارد.

هواساز آپارتمانی

هوارسان آپارتمانی یا ساختمانی ساختار نسبتا ساده‌ای دارد. اما به طور کلی می‌توان گفت که طراحی هواساز آپارتمانی بسیار شبیه هواساز صنعتی است با این تفاوت که اندازه و وزن آن‌ها کم‌تر از نمونه‌های صنعتی می‌باشد. این محصولات به حدی کوچک و سبک طراحی می‌شوند که امکان نصب آن‌ها در بالکن خانه‌ها نیز وجود دارد.

خرید هوسازخرید هواساز

هواساز خانگی

متاسفانه غالب محیط‌های مسکونی به خوبی تهویه نمی‌شوند. مخصوصا خانه‌هایی که در آشپزخانه خود هود یا پنجره ندارند. البته در فصل سرما یا گرما نمی‌توان پنجره‌ها را به منظور تبادل هوا باز نگه داشت. با استفاده از این دستگاه‌ها نه تنها در هوای بهتری نفس خواهید کشید بلکه دیگر نیازی به هود، کولر، شوفاژ و شومینه نخواهید داشت. این محصول در دو حالت افقی یا عمودی تولید می‌شود. محل نصب آن نیز پشت بام یا بالکن است. معمولا هوارسان­های خانگی نیاز به کانال کشی دارند.

هواساز صنعتی

این هوارسان­های بزرگ از قدرت و راندمان بسیار بالایی برخوردارند در نتیجه در هر لحظه قادر به جا به جایی و تصفیه حجم زیادی از هوا هستند. غالبا این محصول در محیط‌های صنعتی، کارگاهی و کارخانه‌ای بزرگ نصب می‌شوند. برای اتاق‌های سرور، پرورش قارچ و حتی بخش اداری کارخانه‌ها نیز این هواسازها قابل استفاده می‌باشند. هواساز صنعتی مانند هواساز بیمارستانی نیاز به قدرت فیلتراسیون بالایی دارد. به همین خاطر برخی از هوارسان­های بیمارستانی به اندازه‌ی هوارسان­های صنعتی قدرتمند هستند.

هواساز کوچک

مینی هواسازها، هم در محیط‌های مسکونی و هم در اتاق‌های تمیز به کار می‌روند. این دستگاه می‌تواند از هیترهای برقی یا مشعل‌های گازسوز برای تولید گرما استفاده کند. البته این روش‌ها چندان مناسب نیستند و فقط زمانی به کار می‌روند که امکان استفاده از بویلر وجود نداشته باشد. این هواسازها مصرف آب و برق را کاهش می‌دهند. ضمن این که در ساختار آن‌ها از قطعات بسیار با کیفیتی استفاده می‌شود.

مشخصات و اجزای هواساز

اهمیت قیمت در طراحی و ساخت هواسازها بر هیچ کسی پوشیده نیست. تعداد قطعات به کار رفته یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌هایی است که بر قیمت یک دستگاه تاثیر می‌گذارد. در ادامه به بررسی قطعات مختلف و کارایی هر کدام از آن‌ها در سیستم تهویه خواهیم پرداخت.

    • میکس باکس یا جعبه مخلوط کننده (MIXING BOX)

این اتاقک اولین ایستگاه هوا در دستگاه هواساز می‌باشد. میکس باکس با دو کانال ارتباط دارد: 1. کانال هوای تازه و 2. کانال هوای برگشتی (بخش فوقانی). بنابراین در این جعبه هوای تازه و برگشتی با یکدیگر مخلوط می‌شوند. میکس باکس مصرف انرژی برای سرمایش و گرمایش را کاهش می‌دهد. این قطعه به شکل یکپارچه همراه با دمپرهای موجود بر ورودی کانال‌ها در کارخانه تولید و مستقیماً بر روی سیستم نصب می‌شود.

دستگاه تصفیه هوای خانگیدستگاه تصفیه خانگی

    • الکتروفن و اتاق بادبزن (FAN SECTION)

هواسازها به شکل مکانیکی و با کمک چرخش پروانه فن‌های خود هوا را به گردش در می‌آورند. در اتاق بادبزن فن‌های سانتریفیوژی قرار می‌گیرند که تیغه‌های آن‌ها با توجه به هدف نهایی سیستم، به دو صورت بکوارد یا فوروارد ساخته می‌شوند. برای چرخش فن نیاز به یک موتور الکتریکی با قدرت مناسب داریم تا مکش و دهش لازم به وجود آید. الکتروفن مهم‌ترین عامل تعیین کننده ظرفیت هوارسان است و در ابتدا یا انتهای دستگاه نصب می‌شود.

    • دمپر، لوور یا دریچه ورودی هوا

دمپر متحرک آلومینیومی و لوور تیغه‌ای ثابت دو تا از مهم‌ترین دمپرهای موجود در هواسازها هستند. نمونه متحرک نیز به دو صورت اهرمی و موتوری طراحی می‌شود. این قطعات حجم هوای ورودی را کنترل می‌کنند.

    • دمپرهای خروجی

هواساز دو خروجی هوای گرم و سرد دارد. هر کدام از این قسمت‌ها توسط دمپرهایی با تیغه‌های مخالف یکدیگر کنترل می‌شوند. زمانی که سیستم با هدف گرمایش کار می‌کند باید دمپر بخش سرد بسته شود. البته گاهی برای تنظیم درجه حرارت هوای محیط اختلاط هوای سرد و گرم ضروری خواهد بود.

    • کویل‌ها

هر هوارسانی یک اتاق کویل دارد که در آن کویل‌های سرمایی (بخش جلویی اتاقک) و گرمایی (بخش فوقانی اتاقک) مستقر هستند.

کویل گرمایی: ناقل حرارتی وارد کویل گرمایی می‌شود و دمای آن را بالا می‌برد. سپس این کویل‌ها جریان هوا را گرم می‌کنند. کویل‌های گرمایشی از لوله‌های مسی 5.8 اینچی و در 2 تا 8 ردیف ساخته می‌شوند و بر اساس نوع ناقل حرارتی‌شان دارای دو نوع کویل آب گرم و بخار هستند.

کویل سرمایی: کویل‌های سرمایشی نیز در دو نوع کویل آب سرد و DX تولید می‌شوند:

کویل آب سرد: این کویل‌ها فین‌های آلومینیومی و فین‌های مسی دارند و از آب سرد چیلر استفاده می‌کنند.

کویل انبساط مستقیم: این کویل‌ها نیز با کمک آب چیلر خنک می‌گردند و این خنکی را به جریان هوا انتقال می‌دهند. کویل سرمایشی از لوله‌های مسی 3.8 اینچی ساخته می‌شود و نقش اواپراتور کندانسینگ یونیت را ایفا می‌کند.

کویل الکتریکی: همان‌طور که در بخش هواساز کوچک نیز اشاره کردیم در برخی از هوارسان­ها می‌توان از هیتر برقی برای گرم کردن هوا استفاده کرد.

انواع دستگاه هوسازانواع دستگاه هواساز

    • فیلترها

فیلتر مهم‌ترین عامل تمایز هواساز با سایر دستگاه‌های یک سیستم تهویه مطبوع می‌باشد. مخصوصا در محیط‌هایی که آلاینده‌های زیادی وجود دارند و کنترل آن‌ها برای ما مهم است. فیلترهای یک هواساز به این ترتیب می‌باشند:

    1. فیلترهای آلومینیومی

فیلتر آلومینیومی یک پیش فیلتر است که به راحتی شسته می‌شود. این قطعه معمولا از 3 تا 5 لایه فیلتر توری تشکیل شده‌ که یک لایه‌ی آن موج‌دار است و مابقی لایه‌ها صاف هستند. فیلتر آلومینیومی از ورود ذرات درشت و جامد به بخش‌های داخلی هوارسان جلوگیری می‌کند. همچنین طول عمر سایر فیلترها را افزایش می‌دهد و از جمله قطعات ثابت هواسازها به شمار می‌آید.

    1. فیلتر کیسه‌ای

بگ فیلتر معمولا دومین یا سومین مرحله فیلتراسیون در انواع پروژه‌های صنعتی، خانگی و تجاری می‌باشد. این فیلترها در فضای بین اتاق کویل و جعبه میکس قرار می‌گیرند و ذرات 3 میکرونی موجود در هوا را جذب می‌نمایند. فیلترهای کیسه‌ای یکی از الزامات هوارسان‌های بیمارستانی هستند. جنس آن‌ها با توجه به میزان راندمان مورد نیاز متفاوت است. به طور مثال برای راندمان 40 درصد از الیاف مصنوعی و برای راندمان 95 درصد از فایبرگلاس استفاده می‌شود.

    1. فیلتر هپا یا بهداشتی

فیلتر هپا مانند یک لانه زنبور و جاذب ذرات رادیو اکتیو می‌باشد. این فیلترها می‌توانند از جنس پنبه، فایبرگلاس، پوشال و حتی حصیر باشند. فیلتر هپا نیز در هواسازهای هایژنیک مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    1. فیلتر پلیتد

این فیلترها از جنس کاغذ، پلی استر یا پنبه هستند و در ساختار خود امواج سینوسی دارند. این فیلترها به خوبی می‌توانند گرد و غبار سبک از جمله موی حیوانات خانگی را مهار نمایند. البته توجه داشته باشید که هر چه راندمان این فیلتر و سایر فیلترها بالا برود افت فشار نیز بیشتر خواهد بود.

    1. فیلتر کربن اکتیو

فیلتر کربن اکتیو در سطح مولکولی عمل می‌کند و تاثیر بسزایی در کاهش بوهای موجود در یک محیط دارد. در این فیلترها کربن فعال گرم و شکاف‌های آن باز می‌شود. در نتیجه حجم و سطح بیشتری از کربن برای جذب مواد وجود خواهد داشت.

    1. فیلتر اولپا (ULPA)

اولپا یک فیلتر قوی با استاندارد اروپایی است که بیش از 99 درصد از ذرات را تصفیه می‌کند. اما به ندرت در دستگاه‌های هواساز استفاده می‌شود، چرا که معمولا فیلتر هپا کفایت می‌کند.

مشخصات فنی هر دستگاه با توجه به نوع قطعات و تجهیزات به کار رفته در آن مشخص می‌شود. لذا لازم است که پیش از سفارش یا خرید هوارسان، حتما در مورد قطعات و کاربرد آن‌ها اطلاع داشته باشید. همچنین کاتالوگ‌ها جزئیات هواساز مورد نظرتان را شرح می‌دهند. لذا خواندن آن‌ها پیش از خرید الزامی است.

طرز کار هواساز

نحوه استفاده از هواساز چگونه است؟ چطور یک هوارسان می‌تواند بهترین نتیجه را برای ما به ارمغان بیاورد؟ طرز کار هوارسان به طراحی و قطعات موجود در آن بستگی دارد. اما روند کاری آن ساده و ثابت است. هوا از دو کانال ورودی وارد جعبه میکس می‌شود. سپس آلاینده‌های موجود در این هوا در فیلتر یا فیلترهای تعبیه شده در هوارسان به دام می‌افتند. هوای تصفیه شده از روی کویل‌های سرمایشی یا گرمایشی عبور می‌کند. در نتیجه دمای آن کم یا زیاد خواهد شد. در مرحله‌ی بعد جریان هوا تحت تاثیر رطوبت زن یا رطوبت گیر قرار می‌گیرد تا میزان رطوبتش به حد دلخواه برسد. سپس این هوای مطبوع با کمک فن‌ها از دریچه خروجی وارد محیط می‌شود. با توجه به این که هوارسان‌ها چهار فصل هستند شیوه تنظیم هواساز برای زمستان و تابستان متفاوت خواهد بود.

کانال کشی هواسازکانال کشی هواساز

مزایای هواساز

    1. برخوردار شدن از یک سیستم کنترلینگ هوشمند: هوارسان­ها می‌توانند به صورت خودکار و بر اساس برنامه‌ای که دریافت می‌کنند در طول شبانه روز شرایط محیطی را پایدار نگه دارند.
    2. صرفه جویی در مصرف انرژی: اتومات بودن دستگاه منجر به افزایش راندمان و همچنین کاهش میزان انرژی مصرفی می‌شود.
    3. قیمت مناسب: این دستگاه هزینه‌ی کمی دارد و مقرون به صرفه‌تر از سایر سیستم‌های تهویه مطبوع می‌باشد.
    4. قابل استفاده در محیط‌های مختلف: این دستگاه‌ها در طیف بی‌شماری از محیط‌ها قابل استفاده هستند.
    5. نصب آسان: هوارسان‌ها پس از این که به محیط مورد نظر منتقل شدند خیلی راحت نصب می‌شوند.
    6. تعمیر و نگهداری آسان: هوارسان‌ها نیاز به تعمیر و سرویس‌های دوره‌ای زیادی ندارند. در نتیجه نگهداری از آن‌ها آسان است.
    7. راندمان بالا: این دستگاه راندمان بالای 90 درصد دارد و مانع از اتلاف آب و انرژی می‌شود.
    8. کاهش سر و صدا: دستگاه هواساز کم صدا است و با تولید نویز کمتر، برای شما خلوتی لذت بخش ایجاد می‌کند.
    9. کاهش علائم آلرژی: دستگاه تصفیه هوا به کاهش علائم آلرژی کمک می‌کند و با حذف ریز ذرات مانند گرده گیاهان، شوینده‌ها و سایر آلودگی‌ها، کیفیت هوای مورد نیاز بیماران مبتلا به مشکلات ریه‌ای و آلرژیک را ارتقا می‌دهد.
    10. مانع از گرمازدگی: در سال‌های اخیر ما شاهد گرمای بی سابقه‌ای در سراسر کره‌ی زمین هستیم. هواسازها با صرف مقدار کمی آب هوای محیط‌های مختلف را خنک می‌کنند.

نصب هواسازنصب هواساز

نحوه‌ی انتخاب هواساز

معمولا چگونگی انتخاب هواساز یکی از معضلات اصلی افراد پس از گشت و گذار در بازار می‌باشد. پس از این که در مورد نوع هواساز و قطعات مورد نیاز آن مطمئن شدید، برخی نکات مهم دیگر را نیز در نظر بگیرید. از همین رو در این بخش برخی از مهم‌ترین نکات راهنمای خرید هواساز را برشمرده‌ایم:

    • ظرفیت: بررسی کنید که آیا هواساز مورد نظرتان، ظرفیت کافی برای پوشش منطقه را دارد یا خیر. ظرفیت شامل سه مورد زیر می‌باشد:
      1. دبی بالا برای حمل بار حرارتی
      2. میزان بار حرارتی
      3. فشار استاتیک
    • قابلیت‌های دیگر: برخی هوارسان­ها دارای ویژگی‌های دیگری مانند تنظیم سرعت باد، تایمر و غیره هستند. قبل از خرید، بهتر است بررسی کنید که هوارسان انتخابی شما این قابلیت‌ها را دارد یا خیر.
    • بودجه: هزینه یک هوارسان­ها ممکن است بسیار متفاوت باشد. پس بر اساس بودجه‌ای که دارید به دنبال بهترین انتخاب باشید. معمولا کارشناسان فروش پیشنهادات خوبی به شما خواهند داد.
    • صدای دستگاه: اگرچه هواسازها صدای کمی دارند اما باز هم می‌توان با در نظر گرفتن تدابیری از صدای آن‌ها کاست. لذا هنگام خرید یا سفارش حتما میزان صدای این دستگاه‌ها را بررسی نمایید.

تفاوت دستگاه هواساز با سایر دستگاه‌های تهویه مطبوع

گاهی تنوع محصولات برای خریداران بسیار گیج کننده است. اگرچه خیلی از دستگاه‌ها مانند اعضای یک بدن با یکدیگر همکاری می‌کنند و مقایسه‌ی آن‌ها کار چندان درستی نیست اما در ادامه به بررسی تفاوت چیلر و ایرواشر با هواساز می‌پردازیم. با این کار متقاضیان بینش بیشتری هنگام خرید محصولات خواهند داشت.

تفاوت ایرواشر و هواساز

شاید مهم‌ترین تفاوت ایرواشر و هواساز این است که ایرواشرها می‌توانند هوا را سرد و یا گرم کنند. در حالی که هواسازها اگرچه بر دمای محیط تاثیر می‌گذارند اما قدرت سرد یا گرم کردن هوا را ندارند. همچنین این دستگاه تصفیه هوا برای مقیاس‌ها و محیط‌های بزرگ‌تری مورد استفاده قرار می‌گیرد درحالی که ایرواشرها کاربرد محدودتری دارند. برای کسب اطلاع بیشتر از تفاوت‌های این دو محصول مقاله 4 تفاوت ایرواشر و هواساز را مطالعه نمایید.

تفاوت چیلر و هواساز

با توجه به نکاتی که تا اینجا گفتیم تا حدودی تفاوت چیلر و هواساز روشن شده است. چیلر یک دستگاه کاملا برودتی است که در برخی از سیستم‌های تهویه مطبوع قبل از هوارسان قرار می‌گیرد. چیلرها معمولا برای سیستم‌های تهویه مطبوع صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند در حالی که هواسازها نمونه‌های کوچک و خانگی نیز دارند.

طرز کار هواسازطرز کار هواساز

نصب دستگاه هواساز

نصب هوارسان به چند عامل بستگی دارد، از جمله نوع دستگاه، محل نصب و نوع محیط کاربری. اما در کل، مراحل نصب آن به این ترتیب می‌باشند:

انتخاب محل نصب: برای نصب دستگاه، باید محلی را انتخاب کنید که از نظر دسترسی به برق و آب مناسب باشد. بهتر است که هوارسان را در محل مورد نظر و اصلی نصب نمایید تا نیاز به کانال کشی نباشد.

نصب اتصالات آب: اگر دستگاه شما باید به آب متصل شود، اتصالات مورد نیاز را برقرار کنید.

اتصال برق: برای نصب هوارسان شما به برق نیاز خواهید داشت. برای این کار باید به دستورالعمل‌های تولیدکننده و مقررات ایمنی توجه کنید.

تنظیمات: بعد از نصب دستگاه هواساز، باید تنظیمات را بر اساس نیاز محیطتان انجام دهید. این شامل تنظیم دما و رطوبت هوا و همچنین انتخاب حالت کاری دستگاه می‌باشد.

آموزش استفاده: برای استفاده صحیح از دستگاه، باید دستورالعمل‌های استفاده و نگهداری را به دقت مطالعه کنید.

مشکلات رایج هواساز

عوامل متعددی در طول زمان باعث خراب شدن و کاهش راندمان هواسازها می‌شوند که برخی از رایج‌ترین و مهم‌ترین آن‌ها به این ترتیب می‌باشند:

چرا هواساز خنک نمی‌کند

این که چرا هواساز خنک نمی‌کند احتمالا به یکی از دلایل زیر مربوط می‌شود:

    1. قدیمی بودن دستگاه و کاهش ظرفیت آن
    2. کثیف بودن فیلترها یا کانال‌ها و دریچه‌های هدایت کننده جریان هوا
    3. مسدود شدن گریل‌های هوارسان و کاهش توان خروجی آن
    4. گرم بودن محیط هوارسان
    5. کافی نبودن انرژی ورودی دستگاه
    6. خراب بودن کندانسور

البته قبل از این که موارد فوق را چک کنید و یا به تکنسین‌ها مراجعه نمایید از تغییر نکردن تنظیمات هواساز مطمئن شوید.

افزایش ناگهانی صدای هواساز

مهم‌ترین علت افزایش ناگهانی صدای دستگاه خرابی یا فرسایش قطعاتی همچون فن‌ها، موتورها و لوله‌ها می‌باشد. حتی کثیف بودن فیلترها و دریچه‌های هوا نیز صدای هواساز را افزایش می‌دهد.

مشکلات رایج هواسازمشکلات رایج هواسازها

مختل شدن تنظیمات هوارسان

سنسور در هواساز مسئول تشخیص دما، رطوبت هوا و تنظیم سرعت فن است. اگر سنسور خراب شود و دیگر  قادر به تشخیص درست دما نباشد تنظیم دستگاه به هم می‌خورد. همچنین سیستم تنظیم نیز ممکن است به خاطر خرابی برخی از قطعات و یا کابل‌های ارتباطی، کار خود را به درستی انجام ندهد. چک لیست زیر به عیب‌یابی و حل خیلی از مشکلات شما کمک خواهد کرد.

چک لیست تعمیر و نگهداری هواساز

ردیف مورد بررسی نتیجه بررسی عملیات انجام شده
۱ کنترل پنل و جعبه فیوز همه فیوزها سالم هستند
۲ کنتاکتورها و استارت‌ها یکی از کنتاکتورها معیوب است و باید تعویض شود کنتاکتور تعویض شد
۳ برق‌دار کردن هواساز باتری هواساز کار نمی‌کند و باید تعویض شود باتری هواساز تعویض شد
۴ تنظیمات کنترل تنظیمات کنترل به درستی تنظیم شده‌اند
۵ دمپرها همه دمپرها سالم هستند
۶ فیلترها فیلترها کثیف هستند و باید تعویض شوند فیلترها تعویض شدند
۷ کویل‌های سرمایشی و گرمایشی کویل‌های سرمایشی و گرمایشی کثیف هستند و باید تمیز شوند کویل‌ها تمیز شدند
۸ خط تخلیه خط تخلیه خالی است
۹ فن‌ها، موتورها و بلبرینگ‌ها بلبرینگ یکی از فن‌ها خراب شده و باید تعویض شود بلبرینگ تعویض شد
۱۰ تسمه‌ها و نوارهای فن‌ها تسمه یکی از فن‌ها خراب شده و باید تعویض شود تسمه تعویض شد
۱۱ فن اگزوز فن اگزوز کثیف است و باید تمیز شود فن اگزوز تمیز شد
۱۲ محفظه محفظه کثیف است و باید تمیز شود محفظه تمیز شد
۱۳ چرخش فن‌ها فن‌ها خسته شده‌اند و باید تعویض شوند فن‌ها تعویض شدند
۱۴ آمپرهای عامل آمپرهای عامل در حد مطلوبی هستند
۱۵ شیر انبساط شیر انبساط سالم است
۱۶ باتری ترموستات باتری ترموستات خراب شده و باید تعویض شود باتری ترموستات تعویض شد
۱۷ ایمنی بخاری قطعات ایمنی بخاری سالم هستند
۱۸ تجهیزات جانبی موجود تجهیزات جانبی سالم هستند

چرا کوییک فن؟

شرکت هواساز کوییک فن یک برند ایرانی است که توانسته تعداد زیادی از تکنسین‌ها و طراحان این حوزه را گرد هم آورد و به تئوری‌های دانش، در قالب تجربه، جامه‌ی عمل بپوشاند. با توجه به این که مجموعه کوییک فن نسبت به محصولات خود اطمینان دارد تا 18 ماه آن‌ها را به شکل کامل گارانتی می‌کند و تا 10 سال تعمیر و نگهداری آن‌ها را پشتیبانی می‌نماید.

طراحی و ساخت تمام محصولات برند کوییک فن با جدیدترین و بهترین روش‌ها و متدهای روز دنیا انجام می‌شود. لذا این محصولات پا به پای نمونه‌های خارجی پیش می‌روند.

مشخصات کلی هواساز

  • فن های مورد استفاده در دستگاه هواساز از نوع سانتریفیوژ های فوروارد یا بکوارد ساخت شرکت کوییک فن است که به طور کامل دارای بالانس استاتیکی و دینامیکی می باشد.
  • جهت جلوگیری از انتقال لرزش فن به دستگاه از لرزه گیر های فنری آلمانی استفاده شده است.
  • تمامی بخش های مختلف از قبیل کویل های سرمایشی و گرمایشی، انواع مختلف فیلتر ها، رطوبت زن، رطوبت گیر و … همگی بر اساس نیاز مشتری انتخاب و با چیدمان صحیح ارائه می گردد.
  • اسکلت دستگاه از جنس پروفیل آلومینیوم با گوشه های الترامید است.
  • بدنه دستگاه از ورق گالوانیزه گرم به صورت دو جداره و با پوشش رنگ الکترواستاتیک ارائه می شود.
  • اتصالات کلیه ی قسمت ها توسط پیچ و مهره انجام می گیرد؛ به همین ترتیب می توان دستگاه را به راحتی مونتاژ و دمونتاژ کرد.
  • آب بندی و هوا بندی توسط نوار هوابند، به طور صد در صد انجام می گیرد.
  • درب های بازدید لولایی امکان دسترسی راحت به اتاق های مختلف دستگاه و بازبینی و سرویس را فراهم می آورد.
  • با نصب لاستیک لرزه گیر در زیر دستگاه هیچ گونه ارتعاشی از دستگاه به محوطه انتقال نمی یابد.
  • دستگاه های هایژنیک دارای انواع فیلتر ها و لامپ های UVC جهت ضد عفونی کردن هوا هستند.
  • شرکت کوییک فن قابلیت ارائه دستگاه هایی با بدنه استیل و PVC جهت استفاده در محیط های اسیدی و آزمایشگاه های دارای مواد شیمیایی با خورندگی بالا را دارد.
بیشتربستن

مشخصات فنی هواساز

  • نوع هواساز: ساختمانی یا صنعتی
  • نوع هواساز:یک منطقه ای یا چند منطقه ای
  • نوع هواساز: افقی یا عمودی
  • نوع هواساز:فول فرش بودن یا نبودن
  • نوع هواساز: بالازن،روبرو زن یا پایین زن
  • نوع هواساز: معمولی یا هایژنیک
  • نوع فن مورد استفاده در دستگاه: بکوارد یا فوروارد
بیشتربستن

تجهیزات جانبی هواساز

  • قابلیت نصب الکتروموتور ضد انفجار و احتراق
  • قابلیت نصب دمپر مکانیکی و برقی
  • قابلیت نصب انواع مختلف فیلتر برحسب نیاز محیط
  • قابلیت نصب دستگاه کنترل کننده دور(اینورتر)
  • قابلیت نصب پره های هادی جهت بالا بردن راندمان
  • قابلیت ارائه سایلنسر جهت کاهش صدا
  • قابلیت ارائه انواع فیلتر های ضد عفونی کننده و لامپ های UVC
بیشتربستن

گارانتی

  • تمامی محصولات دارای 18 ماه گارانتی تعویض می باشند
  • برای تمامی محصولات تا 10 سال خدمات تعمیر و تعویض انجام می گیرد.
بیشتربستن

برند

  • نام برند: کوییک فن
  • رنگ: طوسی و آبی
بیشتربستن

گالری محصول هواساز

توضیحات هواساز

دستگاه هواساز Air Handing Unit یا به اختصار AHU دستگاهی است که پس از فیلتر نمودن، تنظیم دما، تنظیم رطوبت و در بعضی دستگاه های خاص با ضد عفونی کردن، هوا را توسط کانال کشی در سرتاسر ساختمان، سوله صنعتی، محیط های بیمارستانی و … توزیع میکند. این دستگاه در واقع دستگاه تولید کننده ی گرما و سرما نیست؛ بلکه وظیفه ی آن توزیع هوای گرم و سرد ایجاد شده توسط دستگاه های سرمایشی مانند چیلر و گرمایشی مانند بویلر است.

قیمت و خرید هواساز
  • فن های مورد استفاده در دستگاه هواساز از نوع سانتریفیوژ های فوروارد یا بکوارد ساخت شرکت کوییک فن است که به طور کامل دارای بالانس استاتیکی و دینامیکی می باشد.
  • جهت جلوگیری از انتقال لرزش فن به دستگاه از لرزه گیر های فنری آلمانی استفاده شده است.
  • تمامی بخش های مختلف از قبیل کویل های سرمایشی و گرمایشی، انواع مختلف فیلتر ها، رطوبت زن، رطوبت گیر و … همگی بر اساس نیاز مشتری انتخاب و با چیدمان صحیح ارائه می گردد.
  • اسکلت دستگاه از جنس پروفیل آلومینیوم با گوشه های الترامید است.
  • بدنه دستگاه از ورق گالوانیزه گرم به صورت دو جداره و با پوشش رنگ الکترواستاتیک ارائه می شود.
  • اتصالات کلیه ی قسمت ها توسط پیچ و مهره انجام می گیرد؛ به همین ترتیب می توان دستگاه را به راحتی مونتاژ و دمونتاژ کرد.
  • آب بندی و هوا بندی توسط نوار هوابند، به طور صد در صد انجام می گیرد.
  • درب های بازدید لولایی امکان دسترسی راحت به اتاق های مختلف دستگاه و بازبینی و سرویس را فراهم می آورد.
  • با نصب لاستیک لرزه گیر در زیر دستگاه هیچ گونه ارتعاشی از دستگاه به محوطه انتقال نمی یابد.
  • دستگاه های هایژنیک دارای انواع فیلتر ها و لامپ های UVC جهت ضد عفونی کردن هوا هستند.
  • شرکت کوییک فن قابلیت ارائه دستگاه هایی با بدنه استیل و PVC جهت استفاده در محیط های اسیدی و آزمایشگاه های دارای مواد شیمیایی با خورندگی بالا را دارد.
  • نوع هواساز: ساختمانی یا صنعتی
  • نوع هواساز:یک منطقه ای یا چند منطقه ای
  • نوع هواساز: افقی یا عمودی
  • نوع هواساز:فول فرش بودن یا نبودن
  • نوع هواساز: بالازن،روبرو زن یا پایین زن
  • نوع هواساز: معمولی یا هایژنیک
  • نوع فن مورد استفاده در دستگاه: بکوارد یا فوروارد
  • قابلیت نصب الکتروموتور ضد انفجار و احتراق
  • قابلیت نصب دمپر مکانیکی و برقی
  • قابلیت نصب انواع مختلف فیلتر برحسب نیاز محیط
  • قابلیت نصب دستگاه کنترل کننده دور(اینورتر)
  • قابلیت نصب پره های هادی جهت بالا بردن راندمان
  • قابلیت ارائه سایلنسر جهت کاهش صدا
  • قابلیت ارائه انواع فیلتر های ضد عفونی کننده و لامپ های UVC
  • تمامی محصولات دارای 18 ماه گارانتی تعویض می باشند
  • برای تمامی محصولات تا 10 سال خدمات تعمیر و تعویض انجام می گیرد.
  • نام برند: کوییک فن
  • رنگ: طوسی و آبی

هواسازها محصولاتی چهار فصل و مقرون به صرفه

هواساز چیست؟

روزهای بهاری یا پاییزی را به یاد بیاورید. روزهایی که یک پیاده روی کوتاه در سطح شهر حال شما را خوب می‌کند. در واقع نفس کشیدن در هوای مطبوع تا حد زیادی بر روح و روان ما تاثیر می‌گذارد. این در حالی است که همه‌ی انسان‌ها در محیط‌هایی زندگی می‌کنند که به خاطر فعالیت دستگاه‌ها، ازدحام جمعیت، مواد شیمیایی و سایر آلاینده‌ها کیفیت هوای مساعدی ندارند. در پاسخ به این سؤال که هواساز چیست باید گفت که هواساز یک سیستم تهویه مطبوع همه جانبه است که هوای با کیفیت را در اختیار انسان‌ها قرار می‌دهد.

کار هواساز چیست؟ در نگاهی تخصصی‌تر هواساز دستگاهی است برای سرمایش یا گرمایش، فیلتراسیون، کنترل و توزیع هوای ورودی و تنظیم رطوبت دمای محیط به شکل هم‌زمان. این دستگاه با نام‌های دیگری همچون هوارسان و واحد انتقال هوا نیز شناخته می‌شود. هوارسان یکی از مهم‌ترین بخش‌های هر سیستم تهویه‌ی مطبوع است که گاهی با کمک سایر دستگاه‌ها و گاهی به تنهایی هوای یک محیط را مطبوع می‌سازد.

خرید هواساز

قبل از خرید دستگاه هواساز، بهتر است مشخص کنید که به چه نوع دستگاهی نیاز دارید، ظرفیت مناسب را انتخاب نمایید و نظرات و تجربیات کاربران را مورد بررسی قرار دهید. همچنین، چک کنید که فروشگاه انتخابی شما چه خدمات پس از فروشی ارائه می‌دهد و چگونه مشکلات فنی را در آینده حل خواهد کرد.

خرید دستگاه هواساز در تهران

خرید دستگاه هواساز در تهران از طریق فروشگاه‌های آنلاین یا فروشگاه‌های حضوری انجام می‌شود. خوبی خرید اینترنتی این است که سایر افراد در شهرستان‌ها نیز می‌توانند به خدمات و امکانات پایتخت دسترسی پیدا کنند. با توجه به تعدد فروشندگان سیستم‌های تهویه‌ی مطبوع، حتما قبل از خرید اعتبار و کیفیت کار آن‌ها را بررسی نمایید. بعضا برخی از فروشندگان با واردات محصولات چینی و ارائه آن‌ها با قیمت کم، شور و اشتیاق زیادی را در خریداران ایجاد می‌نمایند. اما توجه داشته باشید که این محصولات در آینده شما را با مشکلات زیادی روبرو  خواهند کرد.

خرید دستگاه هواساز در تهرانخرید دستگاه هواساز در تهران

قیمت هواساز در سال 1402

قیمت یک عامل مهم برای انتخاب و خرید هر محصولی می‌باشد. بنابراین خواه نا خواه خرید هواساز در اکثر مواقع تحت تاثیر بودجه خریداران قرار دارد.

ظرفیت(cfm) قیمت (تومان)
cfm  2000 25,000,000
cfm  3000 31,000,000
cfm  4000 37,000,000
cfm  6000 54,000,000
cfm  10000 74,000,000
cfm  12000 95,000,000
cfm  15000 108,000,000
cfm  18000 140,000,000
cfm  21000 150,000,000
cfm  25000 172,000,000
cfm  30000 201,000,000
cfm  35000 209,000,000
cfm  40000 262,000,000
cfm  45000 287,000,000
cfm  50000 324,000,000
cfm  55000 378,000,000

به دلیل نوسانات ارز لطفا برای اطلاع از قیمت های دقیق با کارشناسان کوییک فن تماس بگیرید.

عوامل تاثیر گذار بر قیمت هواساز

    • برند: برندهای متعددی با کیفیت و مشخصات فنی مختلف در بازار وجود دارند که هر کدام از آن‌ها قیمتشان متفاوت است. برندهای معتبر و مشهور در کل گران‌تر هستند.
    • ظرفیت: هر چقدر ظرفیت یک هواساز بیشتر شود به مراتب قیمت آن نیز بالاتر خواهد رفت. قیمت هواساز با توجه به میزان هوای تولیدی و متراژ فضای تحت پوشش متفاوت است.
    • ویژگی‌ها: ویژگی‌های اضافی دستگاه مانند قابلیت تصفیه هوا، کنترل رطوبت، کنترل سرعت و… می‌توانند قیمت را تغییر دهند.
    • کیفیت ساخت: هوارسان­های با کیفیت بالا از مواد اولیه درجه یک ساخته می‌شوند در نتیجه هزینه بیشتری هم دارند.
    • تکنولوژی: تکنولوژی‌های متفاوتی برای طراحی و ساخت هواسازها وجود دارند. بدیهی است که دستگاه‌های پیشرفته و جدید گران تر هستند.
    • بازار: قیمت هواساز بسته به میزان تقاضا و عرضه، تغییر می‌کند. همچنین نوسانات ارزی نیز عامل بسیار مهمی در قیمت گذاری محصولات به شمار می‌آید.

به طور کلی، هر چه قیمت هواساز بیشتر باشد، احتمالا کیفیت و عملکرد آن نیز بهتر است. با این حال همیشه نیاز نیست که گران‌ترین محصول را خریداری کنید. بلکه نیاز و هدف خود را بشناسید و به توصیه‌های طراحان و کارشناسان متخصص در این حوزه گوش نمایید.

انواع دستگاه هواساز

واحدهای انتقال هوا در محیط‌های مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند به طور مثال بیمارستان‌ها، اتاق‌های تمیز، تالارها و رستوران‌ها، مراکز آموزشی، کارخانه‌های صنعتی، سالن‌های ورزشی، سینماها و هزاران محیط بزرگ و کوچک دیگر. از همین رو این دستگاه نمونه‌های مختلفی دارد تا بتواند به خوبی در هر محیطی ایفای نقش نماید. انواع هواسازها عبارت‌اند از:

هواساز هایژنیک

هواساز بهداشتی یا هایژنیک به دو شکل تولید می‌شود. نمونه اول یک هوارسان معمولی است که آب سرد را از چیلر و آب گرم را از بویلر موتورخانه دریافت می‌کند. نمونه‌ی دیگر به عنوان پکیج یونیت هایژنیک شناخته می‌شود که هدف از طراحی آن تولید محصولی مستقل و با کارایی بیشتر می‌باشد. این محصول شامل دو بخش چیلر و هوارسآن‌هایژنیک است. لذا دیگر نیازی به عایق‌کاری، تجهیزات پمپاژ و آب سرد در مدار نخواهد بود. پکیج هایژنیک قیمت مناسبی هم دارد.

هواساز آپارتمانی

هوارسان آپارتمانی یا ساختمانی ساختار نسبتا ساده‌ای دارد. اما به طور کلی می‌توان گفت که طراحی هواساز آپارتمانی بسیار شبیه هواساز صنعتی است با این تفاوت که اندازه و وزن آن‌ها کم‌تر از نمونه‌های صنعتی می‌باشد. این محصولات به حدی کوچک و سبک طراحی می‌شوند که امکان نصب آن‌ها در بالکن خانه‌ها نیز وجود دارد.

خرید هوسازخرید هواساز

هواساز خانگی

متاسفانه غالب محیط‌های مسکونی به خوبی تهویه نمی‌شوند. مخصوصا خانه‌هایی که در آشپزخانه خود هود یا پنجره ندارند. البته در فصل سرما یا گرما نمی‌توان پنجره‌ها را به منظور تبادل هوا باز نگه داشت. با استفاده از این دستگاه‌ها نه تنها در هوای بهتری نفس خواهید کشید بلکه دیگر نیازی به هود، کولر، شوفاژ و شومینه نخواهید داشت. این محصول در دو حالت افقی یا عمودی تولید می‌شود. محل نصب آن نیز پشت بام یا بالکن است. معمولا هوارسان­های خانگی نیاز به کانال کشی دارند.

هواساز صنعتی

این هوارسان­های بزرگ از قدرت و راندمان بسیار بالایی برخوردارند در نتیجه در هر لحظه قادر به جا به جایی و تصفیه حجم زیادی از هوا هستند. غالبا این محصول در محیط‌های صنعتی، کارگاهی و کارخانه‌ای بزرگ نصب می‌شوند. برای اتاق‌های سرور، پرورش قارچ و حتی بخش اداری کارخانه‌ها نیز این هواسازها قابل استفاده می‌باشند. هواساز صنعتی مانند هواساز بیمارستانی نیاز به قدرت فیلتراسیون بالایی دارد. به همین خاطر برخی از هوارسان­های بیمارستانی به اندازه‌ی هوارسان­های صنعتی قدرتمند هستند.

هواساز کوچک

مینی هواسازها، هم در محیط‌های مسکونی و هم در اتاق‌های تمیز به کار می‌روند. این دستگاه می‌تواند از هیترهای برقی یا مشعل‌های گازسوز برای تولید گرما استفاده کند. البته این روش‌ها چندان مناسب نیستند و فقط زمانی به کار می‌روند که امکان استفاده از بویلر وجود نداشته باشد. این هواسازها مصرف آب و برق را کاهش می‌دهند. ضمن این که در ساختار آن‌ها از قطعات بسیار با کیفیتی استفاده می‌شود.

مشخصات و اجزای هواساز

اهمیت قیمت در طراحی و ساخت هواسازها بر هیچ کسی پوشیده نیست. تعداد قطعات به کار رفته یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌هایی است که بر قیمت یک دستگاه تاثیر می‌گذارد. در ادامه به بررسی قطعات مختلف و کارایی هر کدام از آن‌ها در سیستم تهویه خواهیم پرداخت.

    • میکس باکس یا جعبه مخلوط کننده (MIXING BOX)

این اتاقک اولین ایستگاه هوا در دستگاه هواساز می‌باشد. میکس باکس با دو کانال ارتباط دارد: 1. کانال هوای تازه و 2. کانال هوای برگشتی (بخش فوقانی). بنابراین در این جعبه هوای تازه و برگشتی با یکدیگر مخلوط می‌شوند. میکس باکس مصرف انرژی برای سرمایش و گرمایش را کاهش می‌دهد. این قطعه به شکل یکپارچه همراه با دمپرهای موجود بر ورودی کانال‌ها در کارخانه تولید و مستقیماً بر روی سیستم نصب می‌شود.

دستگاه تصفیه هوای خانگیدستگاه تصفیه خانگی

    • الکتروفن و اتاق بادبزن (FAN SECTION)

هواسازها به شکل مکانیکی و با کمک چرخش پروانه فن‌های خود هوا را به گردش در می‌آورند. در اتاق بادبزن فن‌های سانتریفیوژی قرار می‌گیرند که تیغه‌های آن‌ها با توجه به هدف نهایی سیستم، به دو صورت بکوارد یا فوروارد ساخته می‌شوند. برای چرخش فن نیاز به یک موتور الکتریکی با قدرت مناسب داریم تا مکش و دهش لازم به وجود آید. الکتروفن مهم‌ترین عامل تعیین کننده ظرفیت هوارسان است و در ابتدا یا انتهای دستگاه نصب می‌شود.

    • دمپر، لوور یا دریچه ورودی هوا

دمپر متحرک آلومینیومی و لوور تیغه‌ای ثابت دو تا از مهم‌ترین دمپرهای موجود در هواسازها هستند. نمونه متحرک نیز به دو صورت اهرمی و موتوری طراحی می‌شود. این قطعات حجم هوای ورودی را کنترل می‌کنند.

    • دمپرهای خروجی

هواساز دو خروجی هوای گرم و سرد دارد. هر کدام از این قسمت‌ها توسط دمپرهایی با تیغه‌های مخالف یکدیگر کنترل می‌شوند. زمانی که سیستم با هدف گرمایش کار می‌کند باید دمپر بخش سرد بسته شود. البته گاهی برای تنظیم درجه حرارت هوای محیط اختلاط هوای سرد و گرم ضروری خواهد بود.

    • کویل‌ها

هر هوارسانی یک اتاق کویل دارد که در آن کویل‌های سرمایی (بخش جلویی اتاقک) و گرمایی (بخش فوقانی اتاقک) مستقر هستند.

کویل گرمایی: ناقل حرارتی وارد کویل گرمایی می‌شود و دمای آن را بالا می‌برد. سپس این کویل‌ها جریان هوا را گرم می‌کنند. کویل‌های گرمایشی از لوله‌های مسی 5.8 اینچی و در 2 تا 8 ردیف ساخته می‌شوند و بر اساس نوع ناقل حرارتی‌شان دارای دو نوع کویل آب گرم و بخار هستند.

کویل سرمایی: کویل‌های سرمایشی نیز در دو نوع کویل آب سرد و DX تولید می‌شوند:

کویل آب سرد: این کویل‌ها فین‌های آلومینیومی و فین‌های مسی دارند و از آب سرد چیلر استفاده می‌کنند.

کویل انبساط مستقیم: این کویل‌ها نیز با کمک آب چیلر خنک می‌گردند و این خنکی را به جریان هوا انتقال می‌دهند. کویل سرمایشی از لوله‌های مسی 3.8 اینچی ساخته می‌شود و نقش اواپراتور کندانسینگ یونیت را ایفا می‌کند.

کویل الکتریکی: همان‌طور که در بخش هواساز کوچک نیز اشاره کردیم در برخی از هوارسان­ها می‌توان از هیتر برقی برای گرم کردن هوا استفاده کرد.

انواع دستگاه هوسازانواع دستگاه هواساز

    • فیلترها

فیلتر مهم‌ترین عامل تمایز هواساز با سایر دستگاه‌های یک سیستم تهویه مطبوع می‌باشد. مخصوصا در محیط‌هایی که آلاینده‌های زیادی وجود دارند و کنترل آن‌ها برای ما مهم است. فیلترهای یک هواساز به این ترتیب می‌باشند:

    1. فیلترهای آلومینیومی

فیلتر آلومینیومی یک پیش فیلتر است که به راحتی شسته می‌شود. این قطعه معمولا از 3 تا 5 لایه فیلتر توری تشکیل شده‌ که یک لایه‌ی آن موج‌دار است و مابقی لایه‌ها صاف هستند. فیلتر آلومینیومی از ورود ذرات درشت و جامد به بخش‌های داخلی هوارسان جلوگیری می‌کند. همچنین طول عمر سایر فیلترها را افزایش می‌دهد و از جمله قطعات ثابت هواسازها به شمار می‌آید.

    1. فیلتر کیسه‌ای

بگ فیلتر معمولا دومین یا سومین مرحله فیلتراسیون در انواع پروژه‌های صنعتی، خانگی و تجاری می‌باشد. این فیلترها در فضای بین اتاق کویل و جعبه میکس قرار می‌گیرند و ذرات 3 میکرونی موجود در هوا را جذب می‌نمایند. فیلترهای کیسه‌ای یکی از الزامات هوارسان‌های بیمارستانی هستند. جنس آن‌ها با توجه به میزان راندمان مورد نیاز متفاوت است. به طور مثال برای راندمان 40 درصد از الیاف مصنوعی و برای راندمان 95 درصد از فایبرگلاس استفاده می‌شود.

    1. فیلتر هپا یا بهداشتی

فیلتر هپا مانند یک لانه زنبور و جاذب ذرات رادیو اکتیو می‌باشد. این فیلترها می‌توانند از جنس پنبه، فایبرگلاس، پوشال و حتی حصیر باشند. فیلتر هپا نیز در هواسازهای هایژنیک مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    1. فیلتر پلیتد

این فیلترها از جنس کاغذ، پلی استر یا پنبه هستند و در ساختار خود امواج سینوسی دارند. این فیلترها به خوبی می‌توانند گرد و غبار سبک از جمله موی حیوانات خانگی را مهار نمایند. البته توجه داشته باشید که هر چه راندمان این فیلتر و سایر فیلترها بالا برود افت فشار نیز بیشتر خواهد بود.

    1. فیلتر کربن اکتیو

فیلتر کربن اکتیو در سطح مولکولی عمل می‌کند و تاثیر بسزایی در کاهش بوهای موجود در یک محیط دارد. در این فیلترها کربن فعال گرم و شکاف‌های آن باز می‌شود. در نتیجه حجم و سطح بیشتری از کربن برای جذب مواد وجود خواهد داشت.

    1. فیلتر اولپا (ULPA)

اولپا یک فیلتر قوی با استاندارد اروپایی است که بیش از 99 درصد از ذرات را تصفیه می‌کند. اما به ندرت در دستگاه‌های هواساز استفاده می‌شود، چرا که معمولا فیلتر هپا کفایت می‌کند.

مشخصات فنی هر دستگاه با توجه به نوع قطعات و تجهیزات به کار رفته در آن مشخص می‌شود. لذا لازم است که پیش از سفارش یا خرید هوارسان، حتما در مورد قطعات و کاربرد آن‌ها اطلاع داشته باشید. همچنین کاتالوگ‌ها جزئیات هواساز مورد نظرتان را شرح می‌دهند. لذا خواندن آن‌ها پیش از خرید الزامی است.

طرز کار هواساز

نحوه استفاده از هواساز چگونه است؟ چطور یک هوارسان می‌تواند بهترین نتیجه را برای ما به ارمغان بیاورد؟ طرز کار هوارسان به طراحی و قطعات موجود در آن بستگی دارد. اما روند کاری آن ساده و ثابت است. هوا از دو کانال ورودی وارد جعبه میکس می‌شود. سپس آلاینده‌های موجود در این هوا در فیلتر یا فیلترهای تعبیه شده در هوارسان به دام می‌افتند. هوای تصفیه شده از روی کویل‌های سرمایشی یا گرمایشی عبور می‌کند. در نتیجه دمای آن کم یا زیاد خواهد شد. در مرحله‌ی بعد جریان هوا تحت تاثیر رطوبت زن یا رطوبت گیر قرار می‌گیرد تا میزان رطوبتش به حد دلخواه برسد. سپس این هوای مطبوع با کمک فن‌ها از دریچه خروجی وارد محیط می‌شود. با توجه به این که هوارسان‌ها چهار فصل هستند شیوه تنظیم هواساز برای زمستان و تابستان متفاوت خواهد بود.

کانال کشی هواسازکانال کشی هواساز

مزایای هواساز

    1. برخوردار شدن از یک سیستم کنترلینگ هوشمند: هوارسان­ها می‌توانند به صورت خودکار و بر اساس برنامه‌ای که دریافت می‌کنند در طول شبانه روز شرایط محیطی را پایدار نگه دارند.
    2. صرفه جویی در مصرف انرژی: اتومات بودن دستگاه منجر به افزایش راندمان و همچنین کاهش میزان انرژی مصرفی می‌شود.
    3. قیمت مناسب: این دستگاه هزینه‌ی کمی دارد و مقرون به صرفه‌تر از سایر سیستم‌های تهویه مطبوع می‌باشد.
    4. قابل استفاده در محیط‌های مختلف: این دستگاه‌ها در طیف بی‌شماری از محیط‌ها قابل استفاده هستند.
    5. نصب آسان: هوارسان‌ها پس از این که به محیط مورد نظر منتقل شدند خیلی راحت نصب می‌شوند.
    6. تعمیر و نگهداری آسان: هوارسان‌ها نیاز به تعمیر و سرویس‌های دوره‌ای زیادی ندارند. در نتیجه نگهداری از آن‌ها آسان است.
    7. راندمان بالا: این دستگاه راندمان بالای 90 درصد دارد و مانع از اتلاف آب و انرژی می‌شود.
    8. کاهش سر و صدا: دستگاه هواساز کم صدا است و با تولید نویز کمتر، برای شما خلوتی لذت بخش ایجاد می‌کند.
    9. کاهش علائم آلرژی: دستگاه تصفیه هوا به کاهش علائم آلرژی کمک می‌کند و با حذف ریز ذرات مانند گرده گیاهان، شوینده‌ها و سایر آلودگی‌ها، کیفیت هوای مورد نیاز بیماران مبتلا به مشکلات ریه‌ای و آلرژیک را ارتقا می‌دهد.
    10. مانع از گرمازدگی: در سال‌های اخیر ما شاهد گرمای بی سابقه‌ای در سراسر کره‌ی زمین هستیم. هواسازها با صرف مقدار کمی آب هوای محیط‌های مختلف را خنک می‌کنند.

نصب هواسازنصب هواساز

نحوه‌ی انتخاب هواساز

معمولا چگونگی انتخاب هواساز یکی از معضلات اصلی افراد پس از گشت و گذار در بازار می‌باشد. پس از این که در مورد نوع هواساز و قطعات مورد نیاز آن مطمئن شدید، برخی نکات مهم دیگر را نیز در نظر بگیرید. از همین رو در این بخش برخی از مهم‌ترین نکات راهنمای خرید هواساز را برشمرده‌ایم:

    • ظرفیت: بررسی کنید که آیا هواساز مورد نظرتان، ظرفیت کافی برای پوشش منطقه را دارد یا خیر. ظرفیت شامل سه مورد زیر می‌باشد:
      1. دبی بالا برای حمل بار حرارتی
      2. میزان بار حرارتی
      3. فشار استاتیک
    • قابلیت‌های دیگر: برخی هوارسان­ها دارای ویژگی‌های دیگری مانند تنظیم سرعت باد، تایمر و غیره هستند. قبل از خرید، بهتر است بررسی کنید که هوارسان انتخابی شما این قابلیت‌ها را دارد یا خیر.
    • بودجه: هزینه یک هوارسان­ها ممکن است بسیار متفاوت باشد. پس بر اساس بودجه‌ای که دارید به دنبال بهترین انتخاب باشید. معمولا کارشناسان فروش پیشنهادات خوبی به شما خواهند داد.
    • صدای دستگاه: اگرچه هواسازها صدای کمی دارند اما باز هم می‌توان با در نظر گرفتن تدابیری از صدای آن‌ها کاست. لذا هنگام خرید یا سفارش حتما میزان صدای این دستگاه‌ها را بررسی نمایید.

تفاوت دستگاه هواساز با سایر دستگاه‌های تهویه مطبوع

گاهی تنوع محصولات برای خریداران بسیار گیج کننده است. اگرچه خیلی از دستگاه‌ها مانند اعضای یک بدن با یکدیگر همکاری می‌کنند و مقایسه‌ی آن‌ها کار چندان درستی نیست اما در ادامه به بررسی تفاوت چیلر و ایرواشر با هواساز می‌پردازیم. با این کار متقاضیان بینش بیشتری هنگام خرید محصولات خواهند داشت.

تفاوت ایرواشر و هواساز

شاید مهم‌ترین تفاوت ایرواشر و هواساز این است که ایرواشرها می‌توانند هوا را سرد و یا گرم کنند. در حالی که هواسازها اگرچه بر دمای محیط تاثیر می‌گذارند اما قدرت سرد یا گرم کردن هوا را ندارند. همچنین این دستگاه تصفیه هوا برای مقیاس‌ها و محیط‌های بزرگ‌تری مورد استفاده قرار می‌گیرد درحالی که ایرواشرها کاربرد محدودتری دارند. برای کسب اطلاع بیشتر از تفاوت‌های این دو محصول مقاله 4 تفاوت ایرواشر و هواساز را مطالعه نمایید.

تفاوت چیلر و هواساز

با توجه به نکاتی که تا اینجا گفتیم تا حدودی تفاوت چیلر و هواساز روشن شده است. چیلر یک دستگاه کاملا برودتی است که در برخی از سیستم‌های تهویه مطبوع قبل از هوارسان قرار می‌گیرد. چیلرها معمولا برای سیستم‌های تهویه مطبوع صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند در حالی که هواسازها نمونه‌های کوچک و خانگی نیز دارند.

طرز کار هواسازطرز کار هواساز

نصب دستگاه هواساز

نصب هوارسان به چند عامل بستگی دارد، از جمله نوع دستگاه، محل نصب و نوع محیط کاربری. اما در کل، مراحل نصب آن به این ترتیب می‌باشند:

انتخاب محل نصب: برای نصب دستگاه، باید محلی را انتخاب کنید که از نظر دسترسی به برق و آب مناسب باشد. بهتر است که هوارسان را در محل مورد نظر و اصلی نصب نمایید تا نیاز به کانال کشی نباشد.

نصب اتصالات آب: اگر دستگاه شما باید به آب متصل شود، اتصالات مورد نیاز را برقرار کنید.

اتصال برق: برای نصب هوارسان شما به برق نیاز خواهید داشت. برای این کار باید به دستورالعمل‌های تولیدکننده و مقررات ایمنی توجه کنید.

تنظیمات: بعد از نصب دستگاه هواساز، باید تنظیمات را بر اساس نیاز محیطتان انجام دهید. این شامل تنظیم دما و رطوبت هوا و همچنین انتخاب حالت کاری دستگاه می‌باشد.

آموزش استفاده: برای استفاده صحیح از دستگاه، باید دستورالعمل‌های استفاده و نگهداری را به دقت مطالعه کنید.

مشکلات رایج هواساز

عوامل متعددی در طول زمان باعث خراب شدن و کاهش راندمان هواسازها می‌شوند که برخی از رایج‌ترین و مهم‌ترین آن‌ها به این ترتیب می‌باشند:

چرا هواساز خنک نمی‌کند

این که چرا هواساز خنک نمی‌کند احتمالا به یکی از دلایل زیر مربوط می‌شود:

    1. قدیمی بودن دستگاه و کاهش ظرفیت آن
    2. کثیف بودن فیلترها یا کانال‌ها و دریچه‌های هدایت کننده جریان هوا
    3. مسدود شدن گریل‌های هوارسان و کاهش توان خروجی آن
    4. گرم بودن محیط هوارسان
    5. کافی نبودن انرژی ورودی دستگاه
    6. خراب بودن کندانسور

البته قبل از این که موارد فوق را چک کنید و یا به تکنسین‌ها مراجعه نمایید از تغییر نکردن تنظیمات هواساز مطمئن شوید.

افزایش ناگهانی صدای هواساز

مهم‌ترین علت افزایش ناگهانی صدای دستگاه خرابی یا فرسایش قطعاتی همچون فن‌ها، موتورها و لوله‌ها می‌باشد. حتی کثیف بودن فیلترها و دریچه‌های هوا نیز صدای هواساز را افزایش می‌دهد.

مشکلات رایج هواسازمشکلات رایج هواسازها

مختل شدن تنظیمات هوارسان

سنسور در هواساز مسئول تشخیص دما، رطوبت هوا و تنظیم سرعت فن است. اگر سنسور خراب شود و دیگر  قادر به تشخیص درست دما نباشد تنظیم دستگاه به هم می‌خورد. همچنین سیستم تنظیم نیز ممکن است به خاطر خرابی برخی از قطعات و یا کابل‌های ارتباطی، کار خود را به درستی انجام ندهد. چک لیست زیر به عیب‌یابی و حل خیلی از مشکلات شما کمک خواهد کرد.

چک لیست تعمیر و نگهداری هواساز

ردیف مورد بررسی نتیجه بررسی عملیات انجام شده
۱ کنترل پنل و جعبه فیوز همه فیوزها سالم هستند
۲ کنتاکتورها و استارت‌ها یکی از کنتاکتورها معیوب است و باید تعویض شود کنتاکتور تعویض شد
۳ برق‌دار کردن هواساز باتری هواساز کار نمی‌کند و باید تعویض شود باتری هواساز تعویض شد
۴ تنظیمات کنترل تنظیمات کنترل به درستی تنظیم شده‌اند
۵ دمپرها همه دمپرها سالم هستند
۶ فیلترها فیلترها کثیف هستند و باید تعویض شوند فیلترها تعویض شدند
۷ کویل‌های سرمایشی و گرمایشی کویل‌های سرمایشی و گرمایشی کثیف هستند و باید تمیز شوند کویل‌ها تمیز شدند
۸ خط تخلیه خط تخلیه خالی است
۹ فن‌ها، موتورها و بلبرینگ‌ها بلبرینگ یکی از فن‌ها خراب شده و باید تعویض شود بلبرینگ تعویض شد
۱۰ تسمه‌ها و نوارهای فن‌ها تسمه یکی از فن‌ها خراب شده و باید تعویض شود تسمه تعویض شد
۱۱ فن اگزوز فن اگزوز کثیف است و باید تمیز شود فن اگزوز تمیز شد
۱۲ محفظه محفظه کثیف است و باید تمیز شود محفظه تمیز شد
۱۳ چرخش فن‌ها فن‌ها خسته شده‌اند و باید تعویض شوند فن‌ها تعویض شدند
۱۴ آمپرهای عامل آمپرهای عامل در حد مطلوبی هستند
۱۵ شیر انبساط شیر انبساط سالم است
۱۶ باتری ترموستات باتری ترموستات خراب شده و باید تعویض شود باتری ترموستات تعویض شد
۱۷ ایمنی بخاری قطعات ایمنی بخاری سالم هستند
۱۸ تجهیزات جانبی موجود تجهیزات جانبی سالم هستند

چرا کوییک فن؟

شرکت هواساز کوییک فن یک برند ایرانی است که توانسته تعداد زیادی از تکنسین‌ها و طراحان این حوزه را گرد هم آورد و به تئوری‌های دانش، در قالب تجربه، جامه‌ی عمل بپوشاند. با توجه به این که مجموعه کوییک فن نسبت به محصولات خود اطمینان دارد تا 18 ماه آن‌ها را به شکل کامل گارانتی می‌کند و تا 10 سال تعمیر و نگهداری آن‌ها را پشتیبانی می‌نماید.

طراحی و ساخت تمام محصولات برند کوییک فن با جدیدترین و بهترین روش‌ها و متدهای روز دنیا انجام می‌شود. لذا این محصولات پا به پای نمونه‌های خارجی پیش می‌روند.