بررسی انواع فن سانتریفیوژ پیش از خرید

بررسی انواع فن سانتریفیوژ پیش از خرید

بررسی انواع فن سانتریفیوژ پیش از خرید

زمان مطالعه: 5 دقیقه

فن‌ها وسایلی هستند که با ایجاد اختلاف فشار، جریان هوا را تامین می‌کنند. به طور کلی دو نوع فن وجود دارد، محوری و سانتریفیوژ. انواع فن سانتریفیوژ در بازار وجود دارند که افراد می‌توانند متناسب با نوع نیاز و بودجه خود از میان آن‌ها دست به انتخاب بزنند.

فن سانتریفیوژ چیست؟

فن‌های صنعتی شعاعی به عنوان دستگاه‌های پیمانکاری برای تخلیه هوای دود آلود و آلوده استفاده می‌شوند. این فن‌ها از پره‌هایی تشکیل شده‌اند که به شکل دایره‌ای در فاصله مساوی از مرکز قرار گرفته‌اند. فن شعاعی به عنوان فن سانتریفیوژ یا فن گریز از مرکز نیز شناخته می‌شود. این فن‌ها از نظر ساختار شبیه به پوسته حلزون هستند. در این نوع فن‌ها هوا پس از، افزایش فشار با کمک پروانه به کانال خروجی منتقل می‌شود. این پروسه مبنای عملکرد انواع فن سانتریفیوژ است. سایر ویژگی‌های فنی را می‌توان با توجه به برخی مؤلفه‌های کاربردی و فنی تغییر داد.

بررسی انواع فن سانتریفیوژ

اساس تفاوت میان فن‌های سانتریفیوژی نوع پروانه‌ها آن‌ها می‌باشد. که این تفاوت در نهایت بر قدرت و راندمان این محصولات تاثیر می‌گذارد.

بکوارد

تیغه‌های این فن‌ها به سمت عقب خم شده‌اند (خلاف جهت حرکت پروانه). تمایل پره‌های آن‌ها به عقب باعث شده که قدرت زیادی در مکش داشته باشند. از همین رو آن‌ها را غالبا در سیستم‌های مکنده به کار می‌برند. اگزاست فن سانتریفیوژ بکوارد دو ورودی  یکی از بهترین نمونه‌های مورد استفاده در صنایع است که دو دریچه مکش هوای دو طرفه دارد، به جای این که فقط یک داکت ورودی داشته باشند.

راندمان این فن‌ها نسبت به دو محصول فوروارد و رادیال بیشتر است اما در دبی‌های بالا کمی عملکردشان افت پیدا می‌کند. در موقعیت‌هایی که امکان استفاده از فن‌های ایرفویل نیست معمولا از این نمونه‌ها استفاده می‌شود. فن سانتریفیوژ بکوارد برای تهویه، سیستم‌های گرمایشی و هواساز استخر کاملا مناسب هستند.

فوروارد

معنای فوروارد در لغت بر خلاف بکوارد است. بنابراین پره‌های این قبیل فن‌ها به سمت جلو خم شده‌اند (در راستای گردش پروانه). از سوی دیگر دمنده‌های خوبی محسوب می‌شوند و در سیستم‌های هواده مورد استفاده قرار می‌گیرند. اگزاست فن سانتریفیوژ فوروارد دبل به سبب هوادهی بالایی که دارد در انواع ایرواشرها، سیستم‌های گرمایشی، هواسازهای بیمارستانی و معمولی و سایر موقعیت‌ها با دبی متوسط و فشار پایین به کار می‌روند.

فن‌های فوروارد سرعت چرخش پایینی دارند در نتیجه صدای کمی هم تولید می‌کنند. یکی از نکات مهم در مورد فن‌های مذکور این است که بازده نسبتا پایینی دارند اما در عوض از جثه کوچک‌تری هم برخوردارند. ضمن این که دبی خروجی این فن‌ها را نمی‌توان کنترل کرد.

رادیال یا شعاعی

فن‌های رادیال صنعتی قدرت مکش بالایی دارند. به لطف این ویژگی، یک قدم جلوتر از تمام فن‌های دیگر هستند. در بسیاری از مواقع که خریداران به دنبال فن‌های تهویه می‌گردند این فن‌ها یکی از گزینه‌های انتخابی می‌باشند. تیغه‌های فن رادیال خطی‌اند (مستقیم) و در راستای شعاع پره قرار می‌گیرد. محیط‌هایی که آلاینده‌ی زیاد و خطرناکی دارند غالبا از این نمونه فن‌های سانتریفیوژ انتقال مواد در سیستم تهویه خود استفاده می‌کنند، چرا که قادرند با فشار زیادی آلاینده‌های درشت را هم تخلیه نمایند.

پوشش منحصر به فرد پره‌ها، مقاومت این فن‌ها را نسبت به خوردگی افزایش داده است. عملکرد آن‌ها حتی در شرایط واماندگی هم تضمین شده می‌باشد، به شرطی که در شرایط دبی پایین و فشار بالا به کار گرفته شوند.

بین کانالی

این فن‌ها اگرچه نمی‌توانند جای فن‌های بزرگ‌تر را بگیرند اما برای صرفه جویی در فضا ایده آل‌اند. بیشترین کاربرد این محصولات در رستوران‌ها، هتل‌ها و هودهای صنعتی و ساختمان‌های بزرگ به منظور هدایت دود است. فن بین کانالی هم می‌تواند دمنده و هم مکنده باشد.

مطلب مرتبط:‌ فن سانتریفیوژ سقفی

فن سانتریفیوژ چیست؟فن سانتریفیوژ چیست؟

سقفی

این فن‌ها برای تخلیه‌ی هوای داخلی استفاده می‌شوند و با توجه به الزامات محیط در سیستم‌های مختلف ایفای نقش می‌کنند.

اکسترنال

در این محصولات از موتور اکسترنال استفاده می‌شود، وزن کمی دارند و برای تهویه محیط‌های کوچک مناسب‌اند. فن‌های سانتریفیوژ اکسترنال اکثرا به عنوان خنک کننده دستگاه‌های ماینر یا لمینت­های صنعتی به کمک صاحبان صنایع می‌آیند.

ایرفویل (پروانه تیغه نازک Airfoil)

انواع فن سانتریفیوژ ایرفویل از جمله جدیدترین محصولات این صنعت می‌باشند. وقتی این فن‌ها را می‌بینید احتمالاً به یاد حلزون خواهید افتاد. شکل آیرودینامیکی حلزونی مزایای متعددی را به آن‌ها بخشیده است که برخی از مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  • لرزش پایین
  • راندمان بالا
  • افت فشار استاتیکی کم
  • ایجاد هوادهی زیاد

بیشترین سطح بازدهی و راندمان متعلق به این فن‌ها است. در فن ایرفویل زاویه برخورد تیغه‌ها با هوا بسیار کم می‌باشد و در تولید فشار کم نظیر هستند. از سوی دیگر سازوکار این فن‌ ها به شکلی است که الکتروموتور آن‌ها از هرگونه اضافه باری معاف است و دبی بالایی را ایجاد می‌کند. محیط کاری این فن سانتریفیوژ باید آلاینده‌ های کمی داشته باشد.

انواع فن سانتریفیوژ بر اساس جنس بدنه

در انواع فن سانتریفیوژ، از 5 متریال به عنوان ماده اولیه استفاده می‌شود که به این ترتیب می‌باشند:

  1. استیل
  2. گالوانیزه
  3. pvc
  4. ABS
  5. ST37

4 پارامتر مهم هنگام خرید انواع فن سانتریفیوژ

انتخاب فن مهم‌ ترین کاری است که برای طراحی و ساخت یک سیستم توزیع هوا باید انجام داد. در انتخاب آن‌ ها مؤلفه‌ های متعددی باید در نظر گرفته شوند، اما این 4 مورد از دیگری مهم‌ترند

  • جریان هوای مورد نیاز
  • تلفات فشار
  • سطح صدای قابل قبول
  • نوع اتصال برق

بیشتر بخوانید: فن سانتریفیوژ فشار قوی

4 پارامتر مهم هنگام خرید انواع فن سانتریفیوژ4 پارامتر مهم هنگام خرید انواع فن سانتریفیوژ

در مقاله “بررسی انواع و اقسام فن تهویه مطبوع کاربردی” انواع فن‌ها و مؤلفه‌های خرید آن‌ها را چک کرده‌ایم. اگر قصد خرید یک فن سانتریفیوژ را دارید این محتوا کمک شایانی به شما خواهد کرد.

کوییک فن ارائه دهنده انواع اگزاست فن

فارغ از این که چه برنامه‌ای برای مطبوع سازی محیط مورد نظرتان دارید، شرکت صنایع تهویه توسعه فن آتی در کنار شما خواهد بود. توجه داشته باشید که صفر تا صد طراحی سیستم‌ها (سیستم‌های تهویه مطبوع، هواساز، غبارگیر و …) توسط متخصصان این حوزه صورت می‌گیرد و تمام خدمات تا سه سال گارانتی دارند و کلیه محصولات به شکل همه جانبه پشتیبانی می‌شوند. از همین رو ما تا سال‌ ها پس از خریدتان هم با شما خواهیم بود.

زمان مطالعه: 5 دقیقه

بیمارستان‌ها از جمله محیط‌های شلوغ و حساسی هستند که پس از ورود به آن‌ها خواه ناخواه انسان احساس خفقان و ناراحتی می‌کند. ادغام بوی داروها و شوینده‌های مختلف، بوی خون، الکل و غیره شرایط غیر قابل تحملی را ایجاد می‌نماید. ضمن این که پنجره‌های ساختمان‌های درمانی کم و معمولاً بسته می‌باشند. به همین خاطر است که سیستم‌های تهویه مطبوع یکی از مهم‌ترین تجهیزات هر مرکز درمانی به حساب می‌آیند. در ادامه به بررسی و معرفی هواساز بیمارستانی و ویژگی‌های مهم ساخت و طراحی آن می‌پردازیم.

هواساز بیمارستانی چیست؟

در گام نخست معرفی هواساز بیمارستانی (Hygienic air handling unit)، شاید بد نباشد که بیشتر با چیستی و ماهیت این تجهیزات آشنا شوید. در بازار، هواساز بیمارستانی با نام‌های هواساز بهداشتی، هواساز اتاق تمیز یا هواساز هایژنیک نیز شناخته می‌شود. این واحدهای انتقال هوا در راستای تأمین جریان هوای تازه، گرمایش، سرمایش و فیلتر آلاینده‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند.

معمولاً این سوال برای افراد مطرح می‌شود که آیا هواسازهای بیمارستانی با نمونه‌ های معمولی تفاوت دارند؟ پاسخ این سوال قطعا بله است. هوارسان‌های مذکور فشار هوای مثبت و در نتیجه موتور قوی‌تری دارند. همچنین قادرند هوای محیط را تا 99.99 درصد فیلتر نمایند. ضمن این که درزبندی بدنه آن‌ها در پیشرفته‌ ترین حالت ممکن انجام می‌شود. بنابراین کاملا با شرایط و نیازهای یک محیط درمانی هماهنگ می‌باشند.

اجزای یک اتاق هواساز

  • فن
  • فیلتر کیسه‌ای
  • کویل
  • الکتروموتور
  • دمپر
  • کویل آبگرم
  • کویل سرمایشی
  • میکس باکس
  • بدنه

البته می‌توان بر تعداد و نوع فیلترهای مورد استفاده در اتاق افزود و درصد بیشتری از آلاینده‌های معلق در هوا را تحت پوشش قرار داد. به طور مثال هواسازی که در بخش تنفسی استفاده می‌شود با هواسازی که در رخت شور خانه قرار می‌گیرد سیستم فیلتراسیون کاملا متفاوتی خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: آموزش نصب هواساز

هواساز هایژنیکهواساز هایژنیک

طرز کار هواساز

هوا از دریچه ورودی وارد اتاق هواساز می‌شود. سپس از سد فیلترهای تعبیه شده در این دستگاه عبور می‌کند. هوای فیلتر شده در گام بعدی در معرض کویل­های آب سرد و گرم متصل به بویلر یا چیلر قرار می‌گیرد تا دمایش افزایش یا کاهش یابد. پس از آن با توجه به نوع تنظیمات، رطوبت هوا نیز متعادل می‌گردد و در نهایت با کمک فن و موتور مستقر در انتهای اتاقک، هوا با شتاب به بیرون می‌رود.

مزایای استفاده از هواساز بیمارستانی

  • آسایش بیشتر کارکنان و مریض‌های مستقر در یک مرکز درمانی
  • کنترل دما و رطوبت محیط (میزان دما و رطوبت محیط متناسب با اقلیم و فصل مورد نظر قابل تغییر است.)
  • کاهش میزان آلاینده‌های بیمارستانی و کنترل عفونت
  • صدای بسیار کم (مزاحم استراحت بیماران نمی‌شود. شاید این ویژگی برای بیمارستان‌های اعصاب و روان اهمیت بیشتری داشته باشد.)
  • کارکرد شبانه روزی بدون مشکل
  • استریل سازی هوای محیط

نرخ تبادل هوا در بیمارستان‌ها و یا اتاق‌های درمانی و پزشکی، بر اساس الزامات و استانداردهای بهداشتی تعیین می‌شود. در نتیجه می‌توان ادعا کرد که بخش عمده‌ای از نگرانی‌های مربوط به ایمنی شغلی کادر درمان و سایر افرادی که در این محیط‌ها کار می‌کند، با این تجهیزات رفع خواهد شد.

آیا هواسازها در تنفس افراد تاثیر دارند؟

شاید شما هم این سوال برایتان پیش آمده باشد که چرا افراد در گرما احساس خفگی می‌کنند. در واقع بدن ما برای دفع گرمای خود با محیط بیرون به تبادل می‌پردازد. حال تصور کنید که دمای هوای بیرون هم بیشتر از دمای بدن ماست. در چنین شرایطی به سیستم تنفسی فشار زیادی وارد می‌شود و در نتیجه آن، فعالیت عضلانی نیز به مراتب بیشتر می‌گردد. این امر به نوبه‌ی خود منجر به تشدید گرمای بدن خواهد شد.

میزان اکسیژن هوا یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌هایی است که کیفیت هوای یک محیط را مشخص می‌نماید. هوارسان‌ها مخصوصا نمونه‌های هایژنیک ضمن حذف کربن دی اکسید هوا، اکسیژن آن را افزایش می‌دهند. از طرف دیگر  رطوبت مناسب محیط جذب اکسیژن را بالا می‌برد. لذا می‌توان چنین نتیجه گرفت که هوارسان‌ها در راحت نفس کشیدن افراد تاثیر بسزایی دارند.

اهمیت حضور هواساز در اتاق عمل

با توجه به این که در اتاق‌ های عمل، سدهای دفاعی بدن شکسته می‌شوند، مسئولان باید از روش‌های مختلفی برای ممانعت از ورود میکروارگانیسم‌ها به بدن استفاده کنند. همچنین پزشکان و سایر تکنسین‌ها نیز برای کار طولانی مدت به هوای پاکیزه و پر از اکسیژن نیاز دارند.

ظرفیت هواساز بیمارستانی فشار مثبت، باید با توجه به نوع و متراژ اتاق عمل، میزان تجهیزات و گاز بیهوشی تعیین گردد. در آخر نیز باید گفت که این دستگاه‌ انطباق بسیار بالایی دارد و تنظیمات آن قابل تغییر است.

مطلب مرتبط: چرا هواساز خنک نمی‌کند

هواساز کوییک فنهواساز کوییک فن

هنگام خرید یک هواساز بیمارستانی به چه مؤلفه‌هایی باید توجه کرد؟

برخی از مهم‌ترین نکاتی که باید در کنار مسائل فنی به آن‌ها توجه داشته باشید به این ترتیب‌اند:

بهینه بودن سطح مصرف انرژی

مدیران بیمارستان‌ها و پیمانکاران باید در نظر داشته باشند که هزینه‌های بیمارستان بسیار زیاد است و برای این یک مرکز درمانی بتواند به شکل موثرتری خدمت رسانی کند باید مراقب سطح مصرف انرژی خود باشد.

دسترسی آسان به قطعات

تجهیزات تهویه‌ای هر از چند مدت یک‌بار باید سرویس و تعمیر شوند. لذا مهم است که قطعات آن‌ها در دسترس باشند. کوییک فن با خدمات پس از فروش خود تمامی قطعات مورد نیاز دستگاه‌ها را حداقل تا 10 سال پشتیبانی می‌کند.

وفق با معیارهای زیست محیطی

هر محصولی که ساخته می‌شود باید از جنبه‌های مختلفی همچون متریال‌های مورد استفاده، مصرف انرژی و ضایعات تولیدی با محیط زیست سازگار باشد.

با مطالعه راهنمای خرید هواساز و نکات تکمیلی آن می‌توانید از سایر مؤلفه‌های خرید این دستگاه‌ها اطلاع یابید.

مهندسان کوییک فن آماده طراحی انواع هواساز

معمولاً محیط‌هایی همچون آزمایشگاه‌ها، اتاق‌های عمل، مطب‌های پزشکی و دندانپزشکی، آزمایشگاه‌ها و داروخانه‌ها دارای استانداردهای خاصی می‌باشند. مهندسان و طراحان کوییک فن با تمامی این استانداردها آشنا هستند و بر همین اساس مشاوره‌های اصولی و رایگانی را در اختیار متقاضیان قرار می‌دهند.

هواسازها با توجه به هیبتی که دارند هنگام ساخت آن‌ها باید به یک سری اصول توجه کرد. هواساز برند کوییک فن در بخش زیرین خود لرزه‌گیر لاستیکی دارد تا هیچ‌گونه ارتعاشی را به محیط وارد نکند. ضمن این که اتصال قطعات در این محصول با پیچ و مهره است نه جوشکاری. لذا به راحتی مونتاژ و دمونتاژ می‌شود.

  تولید و فروش

شرکت کوییک فن، طراح و تولید کننده انواع سیستم های تهویه صنعتی و مطبوع، مفتخر به ساخت و ارائه ی انواع محصولات، متناسب با محیط و مطابق استاندارد های روز است.برای برقراری ارتباط با مهندسان شرکت کوییک فن جهت انتخاب مناسب ترین دستگاه و اطلاع از قیمت با شماره های موجود تماس حاصل فرمایید.

  تولید و فروش

شرکت کوییک فن، طراح و تولید کننده انواع سیستم های تهویه صنعتی و مطبوع، مفتخر به ساخت و ارائه ی انواع محصولات، متناسب با محیط و مطابق استاندارد های روز است.برای برقراری ارتباط با مهندسان شرکت کوییک فن جهت انتخاب مناسب ترین دستگاه و اطلاع از قیمت با شماره های موجود تماس حاصل فرمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *