هواساز چیست؟

هواساز چیست؟

زمان مطالعه: 10 دقیقه

دستگاه هواساز (Air Handing Unit) یا به اختصار AHU دستگاهی است که پس از فیلتر نمودن، تنظیم دما، تنظیم رطوبت و در بعضی دستگاه های خاص با ضد عفونی کردن، هوا را توسط کانال کشی در سرتاسر ساختمان، سوله صنعتی، محیط های بیمارستانی و … توزیع میکند. این دستگاه در واقع دستگاه تولید کننده ی گرما و سرما نیست؛ بلکه وظیفه ی آن توزیع هوای گرم و سرد ایجاد شده توسط دستگاه های سرمایشی مانند چیلر و گرمایشی مانند بویلر است.

ساختار هواساز

معمولا جعبه های فلزی بزرگی هستند که برای افزایش بهره وری دور تا دور آن ها را با قاب های فلزی و پانل های توپر می سازند.بدنه ی هواساز ها با هدف طول عمر دستگاه گالوانیزه شده است و برای شرایطی که دستگاه در فضای باز قرار می گیرد، برای جلوگیری از نفوذ آب، در محل های اتصال از صفحات ضد آب استفاده می شود.این دستگاه ها را با توجه به شرایط مکانی و محیطی که دستگاه در آن جا قرار می گیرد، می توان عمودی یا افقی طراحی کرد.
هواساز های بزرگ و صنعتی از قاب های فولادی مربعی، دو لایه روکش و صفحه های عایق ساخته می شوند که در نتیجه، افت حرارتی دستگاه و سر و صدا را کم می کند.

اجزای هواساز

دستگاه هواساز اجزای مختلفی را شامل میشود که هر جزء بنابر نیاز محیط و جهت دستیابی به هوای مطلوب در بخش مخصوص خود و به ترتیب صحیح در دستگاه قرار می گیرند.این اجزاء شامل:

فیلتر:

از عوامل مهم جهت سلامتی ساکنین ساختمان ها، کارکنان مراکز صنعتی و بیمارستان ها، وجود هوای تمیز و عاری از هر گونه گرد و غبار، آلاینده های شیمیایی صنعتی،میکروب و ویروس است. از این جهت در سیستم های هواساز از فیلتر جهت گرفتن ذرات معلق هوا و در نتیجه ارائه ی یک هوای تمیز استفاده می شود. معمولا فیلتر ها در ابتدای دستگاه هواساز قرار می گیرند تا ذرات موجود در هوا به قسمت های بعدی دستگاه نفوذ نکند؛ زیرا ورود ذرات در طولانی مدت موجب مشکلات فنی در دستگاه می شود.
لازم به ذکر است که فیلتر های مختلف در امتداد هم قرار می گیرند تا بتوانند ذرات را به ترتیب از ریز به درشت فیلتر کنند و هوا به طور کامل عاری از هر گونه آلودگی و ذرات مضر شود.
هنگامی که با افت فشارجریان عبوری از دستگاه مواجه شدیم، فیلتر ها را بررسی کرده و در صورت نیاز تمیز و یا عمل تعویض را انجام می دهیم.
فیلتر ها در حالت کلی به 3 نوع تقسیم می شوند:

  • پیش فیلتر

می توانند ذرات درشت هوا مانند گرد و خاک، حشرات، پر، پرز و به طور کلی ذرات 5 الی 10 میکرون را جذب کنند.جنس این فیلتر ها فایبرگلاس یا پلی استر است و بازدهی نسبتا پایینی دارند.

  • فیلتر میانی:

نوعی فیلتر کیسه  ای است که از جنس الیاف شیشه تولید شده است. راندمان این فیلتر متوسط است و می تواند تا 450 مگا پاسگال افت فشار ایجاد کند.

  • فیلتر نهایی:

این فیلتر در دو نوع هپا و اولپا موجود است که می توانند کوچکترین ذرات موجود در هوا را تصفیه و راندمان بالای 99 درصدی بسازند. تفاوت فیلتر اولپا و هپا در این است که؛اولپا راندمان بالاتری دارد و فایبرگلاس به کار رفته در آن از الیاف ریز تری ساخته شده است.
در برخی شرایط و مکان های خاص، در دستگاه های هواساز صنعتی از فیلتر هایی علاوه بر فیلتر های نام برده شده استفاده می کنند تا به هوای مطلوب مورد نیاز دست یابند.

کویل های سرد و گرم:

کویل نوعی مبدل حرارتی است که با عبور هوا از رو و بین لوله های مسی به کار گرفته شده در آن، هوا گرم یا خنک می شود. درون این لوله های مسی آب سرد یا گرم جریان دارد که آب سرد از چیلر و آب گرم از بویلر موجود در خارج دستگاه تامین می گردد.با استفاده از سنسور های دما می توان دمای کویل ها را کنترل نمود.
علت استفاده از لوله های مسی در ساختار کویل ها، توان بالای انتقال حرارت در فلز مس است.
در صورت ایجاد رسوب در کویل ها، بنابر ساختار هندسی آن ها، باید از مواد شیمیایی در داخل لوله ها استفاده کرد و در صورت رفع نشدن رسوب ملزم به تعویض آن هستیم؛ زیرا رسوب در کویل ها منجر به افزایش ضخامت دیواره و در نتیجه کاهش انتقال حرارت به هوای عبوری می شود.

رطوبت زن و رطوبت گیر:

انتقال حرارت مداوم به هوای عبوری از کویل ها در هواساز موجب خشکی آن شده که امری آزار دهنده است.از این رو در مناطق سردسیر یا در فصول سرد سال که حرارت مداوم توسط کویل ها وجود دارد، کنترل رطوبت امری ضروری است.در مقابل بالا بودن میزان رطوبت می تواند ضرر های فراوانی را در محیط های مختلف ایجاد کند. از این رو کنترل رطوبت در هر دو حالت امری مهم و ضروری به شمار می رود.

*انواع رطوبت زن:

  • تبخیری:

در این روش پد هایی را در مسیر عبور هوا قرار می دهند که این پد ها با پاشیده شدن آب توسط پمپ بر روی آن ها مرطوب می شوند؛ هوا با عبور از این پد ها رطوبت را از طریق تبخیر آب دریافت می کنند.

  • اسپری آب:

این نوع از رطوبت زن ها توسط نازل هایی، قطرات آب را به محل عبور هوا در دستگاه اسپری می کنند و رطوبت هوا را تامین می کنند.این نوع از رطوبت زن ها انواع مختلفی دارند که همگی از فلز های ضد زنگ ساخته می شوند:

-ایرواشر:

نازل های ایرواشر در سقف باکس ایرواشر نصب می شوند و آب پر فشاری که توسط پمپ آب خارج از محفظه ی ایرواشر به آن وارد می شود را در مسیر عبور هوا پاشش می کند، که بخشی از آن به حالت تبخیر و بخشی از آن هم به تشتک موجود در پایین آن قسمت ریزش می کند که دوباره به سیستم آبرسانی منتقل شود.

-اسپری فشار بالا:

یک سیستم شبکه ای از نازل ها در محل عبور هوا است که آب را به صورت پودری در هوا پخش و به حالت مه در می آورد؛ بدین طریق به رطوبت دهی می انجامد.

-اولتراسونیک:

این دستگاه با ایجاد امواج فرکانس ما فوق صوت، آب جاری درون خود را به صورت پودر در مسیر عبور آب پاشش می کند و از این طریق هوای عبوری را مرطوب می سازد.

  • تشتکی:

با دمیده شدن هوای خشک به داخل مخزن آب موجود در تشتک، آب آن تبخیر شده و رطوبت به هوا افزوده می شود.

  • رطوبت زن بخار:

این سیستم دارای 2 قسمت است؛ قسمت اول آن منبع تامین بخار و قسمت دوم آن توزیع کننده ی بخار است.در این نوع از رطوبت زنی، بخار به طور مستقیم توسط افشانک های بخار به هوای عبوری تزریق می شود.این نوع سیستم از پر کاربرد ترین سیستم ها جهت افزایش رطوبت به شمار می رود.

*انواع روش های رطوبت گیری:

  • روش اول:

این روش توسط کویل های سرمایشی انجام می شود؛ به این صورت که با کاهش دمای آب کویل سرمایشی، به حدی که از دمای شبنم محیط کم تر شود،روی کویل تقطیر صورت می گیرد و بخار موجود در هوا به قطرات آب تغییر حالت داده و از قسمت تشت تخلیه می شود.با کاهش هر چه بیشتر دمای داخل کویل، هوای عبوری خشک تر می شود.

  • روش دوم:

در این روش با عبور هوا از داخل گردانه ای با ساختار لانه زنبوری و حاوی مواد شیمیایی جاذب رطوبت، هوای عبوری رطوبت گیری شده و هوای خشک از محفظه ی گردانه خارج می شود.

فن:

این جزء در واقع از مهمترین اجزای دستگاه هواساز محسوب می شود که وظیفه ی جابجایی و انتقال هوا از داخل دستگاه به داخل کانال ها را دارد.این فن می تواند در 2 نوع محوری یا فن سانتریفیوژی به کار برده شود.در هواساز های تجاری بزرگ معمولا از 3 فن انتقال دهنده، فن تامین و فن برگشت استفاده میکنند که وظیفه ی فن برگشت، انتقال هوا به محفظه ی اختلاط از داخل ساختمان است؛ فن تامین در ابتدای کانال وظیفه ی تامین هوای مورد نیاز دستگاه از فضای خارج را دارد و فن انتقال دهنده هوای مطلوب پایان دستگاه را به داخل کانال ها منتقل می کند.

تجهیزات کنترلی:

این تجهیزات می توانند در 2 مدل ترموستات ساده و مدل پیچیده ی کنترل هوشمند ساختمانی باشند؛ که وظیفه ی کنترل بخش های مختلف مانند حجم هوای عبوری، دمای هوا، سرعت جریان هوا و کیفیت هوا را دارد.

محفظه ی اختلاط:

در محفظه ی اختلاط هوای برگشتی از داخل ساختمان می تواند با هوای تازه ی خارج ساختمان مخلوط شود و وارد دستگاه هواساز گردد تا دوباره به داخل ساختمان هدایت شود.این مقدار توسط دمپر هایی که در محفظه تعبیه شده اند کنترل می شوند.
مزایای استفاده از هوای برگشتی از داخل ساختمان این است که هوای برگشتی تا حدی گرم یا خنک است؛ به همین دلیل انرژی کمتری در دستگاه می طلبد تا به دمای مطلوب برسد. اما نکته ی قابل توجه این است که هوای تازه ی خارج ساختمان دارای اکسیژن بیشتری است که در نتیجه کیفیت هوای داخلی را افزایش می دهد؛ به همین دلیل است که اکثر هوای ورودی به هواساز از خارج ساختمان تامین می شود.

نحوه ی کارکرد هواساز

هوای خارج ساختمان و گاهی هم هوای برگشتی از داخل ساختمان، پس از مکش توسط فن موجود در دستگاه،از فیلتر های موجود عبور کرده و پس از برخورد با کویل های سرمایشی و گرمایشی، دمای مطلوب را دریافت می کند. این هوای عبوری توسط سیستم های تعبیه شده ی تنظیم کننده رطوبت، به رطوبت مطلوب رسیده و سپس از طریق فن موجود به قسمت کانال ها و در آخر در داخل ساختمان توزیع می گردد.

انواع هواساز

دستگاه های هواساز از جهات مختلف دارای دسته بندی هستند:

هواساز ساختمانی یا صنعتی:

هواساز های ساختمانی جهت استفاده در اماکن مسکونی، اداری و … مورد استفاده قرار می گیرند و هواساز های صنعتی در سوله های صنعتی، سالن های بزرگ تولیدی و … کاربرد دارند. هواساز های صنعتی و ساختمانی در مواردی از جمله؛ ابعاد، نوع و تعداد فیلتر، تجهیزات رطوبتی و درصد هوای برگشتی به داخل ساختمان با هم تفاوت دارند.

هواساز یک منطقه ای یا چند منطقه ای:

در هواساز یک منطقه ای تمامی مناطق تحت پوشش سیستم با شرایط یکنواخت دما و رطوبت هوادهی می شوند؛ اما در چند منطقه ای به کمک دمپر های موجود می توان هوادهی با دما ها و رطوبت های متفاوت به مناطق مختلف ساختمان انجام داد.

فول فرش بودن یا نبودن:

به هواساز هایی که محفظه ی اختلاط ندارند و هوای توزیع شده کاملا از هوای خارج ساختمان تامین شده است، هواساز فول فرش می گویند.

هواساز هایژنیک یا معمولی:

هواساز هایژنیک برای مکان هایی استفاده می شود که دارای شرایط سخت تری نسبت به مکان های معمولی هستند؛ مانند آزمایشگاه ها، بیمارستان ها، اتاق های تمیز و…
هواساز های هایژنیک دارای فیلتر های بسیار قوی با بازدهی بالا هستند و بدنه ی این دستگاه ها جهت عدم تجمع آلودگی و اکسیداسیون، از استنلس استیل تولید می شود.
فن مورد استفاده در هواساز هایژنیک از نوع پلاگ فن است؛ زیرا هوزینگ و حلزونی ندارد و از تجمع آلودگی جلوگیری می شود.
هواساز هایژنیک فول فرش است و ساز و کار برگشت هوا ندارد؛ زیرا هوای خروجی مملو از ذرات مضر است.
هواساز هایژنیک مجهز به دستگاه ضد عفونی کننده از نوع لامپ UV  است که بعد از فیلتر ها قرار دارند.

پارامتر های موثر بر انتخاب و قیمت هواساز:

  • حجم هوای مورد نیاز
  • فشار مورد نیاز
  • بار سرمایی و گرمایی محیط و تعداد کویل ها
  • نوع، جنس و تعداد فیلتر های مورد نیاز
  • تجهیزات رطوبتی
  • نوع و برند فن دستگاه
  • تجهیزات ضد عفونی کننده
  • فول فرش بودن یا نبودن
  • نوع دمپر

زمان مطالعه: 10 دقیقه

دستگاه هواساز (Air Handing Unit) یا به اختصار AHU دستگاهی است که پس از فیلتر نمودن، تنظیم دما، تنظیم رطوبت و در بعضی دستگاه های خاص با ضد عفونی کردن، هوا را توسط کانال کشی در سرتاسر ساختمان، سوله صنعتی، محیط های بیمارستانی و … توزیع میکند. این دستگاه در واقع دستگاه تولید کننده ی گرما و سرما نیست؛ بلکه وظیفه ی آن توزیع هوای گرم و سرد ایجاد شده توسط دستگاه های سرمایشی مانند چیلر و گرمایشی مانند بویلر است.

ساختار هواساز

معمولا جعبه های فلزی بزرگی هستند که برای افزایش بهره وری دور تا دور آن ها را با قاب های فلزی و پانل های توپر می سازند.بدنه ی هواساز ها با هدف طول عمر دستگاه گالوانیزه شده است و برای شرایطی که دستگاه در فضای باز قرار می گیرد، برای جلوگیری از نفوذ آب، در محل های اتصال از صفحات ضد آب استفاده می شود.این دستگاه ها را با توجه به شرایط مکانی و محیطی که دستگاه در آن جا قرار می گیرد، می توان عمودی یا افقی طراحی کرد.
هواساز های بزرگ و صنعتی از قاب های فولادی مربعی، دو لایه روکش و صفحه های عایق ساخته می شوند که در نتیجه، افت حرارتی دستگاه و سر و صدا را کم می کند.

اجزای هواساز

دستگاه هواساز اجزای مختلفی را شامل میشود که هر جزء بنابر نیاز محیط و جهت دستیابی به هوای مطلوب در بخش مخصوص خود و به ترتیب صحیح در دستگاه قرار می گیرند.این اجزاء شامل:

فیلتر:

از عوامل مهم جهت سلامتی ساکنین ساختمان ها، کارکنان مراکز صنعتی و بیمارستان ها، وجود هوای تمیز و عاری از هر گونه گرد و غبار، آلاینده های شیمیایی صنعتی،میکروب و ویروس است. از این جهت در سیستم های هواساز از فیلتر جهت گرفتن ذرات معلق هوا و در نتیجه ارائه ی یک هوای تمیز استفاده می شود. معمولا فیلتر ها در ابتدای دستگاه هواساز قرار می گیرند تا ذرات موجود در هوا به قسمت های بعدی دستگاه نفوذ نکند؛ زیرا ورود ذرات در طولانی مدت موجب مشکلات فنی در دستگاه می شود.
لازم به ذکر است که فیلتر های مختلف در امتداد هم قرار می گیرند تا بتوانند ذرات را به ترتیب از ریز به درشت فیلتر کنند و هوا به طور کامل عاری از هر گونه آلودگی و ذرات مضر شود.
هنگامی که با افت فشارجریان عبوری از دستگاه مواجه شدیم، فیلتر ها را بررسی کرده و در صورت نیاز تمیز و یا عمل تعویض را انجام می دهیم.
فیلتر ها در حالت کلی به 3 نوع تقسیم می شوند:

  • پیش فیلتر

می توانند ذرات درشت هوا مانند گرد و خاک، حشرات، پر، پرز و به طور کلی ذرات 5 الی 10 میکرون را جذب کنند.جنس این فیلتر ها فایبرگلاس یا پلی استر است و بازدهی نسبتا پایینی دارند.

  • فیلتر میانی:

نوعی فیلتر کیسه  ای است که از جنس الیاف شیشه تولید شده است. راندمان این فیلتر متوسط است و می تواند تا 450 مگا پاسگال افت فشار ایجاد کند.

  • فیلتر نهایی:

این فیلتر در دو نوع هپا و اولپا موجود است که می توانند کوچکترین ذرات موجود در هوا را تصفیه و راندمان بالای 99 درصدی بسازند. تفاوت فیلتر اولپا و هپا در این است که؛اولپا راندمان بالاتری دارد و فایبرگلاس به کار رفته در آن از الیاف ریز تری ساخته شده است.
در برخی شرایط و مکان های خاص، در دستگاه های هواساز صنعتی از فیلتر هایی علاوه بر فیلتر های نام برده شده استفاده می کنند تا به هوای مطلوب مورد نیاز دست یابند.

کویل های سرد و گرم:

کویل نوعی مبدل حرارتی است که با عبور هوا از رو و بین لوله های مسی به کار گرفته شده در آن، هوا گرم یا خنک می شود. درون این لوله های مسی آب سرد یا گرم جریان دارد که آب سرد از چیلر و آب گرم از بویلر موجود در خارج دستگاه تامین می گردد.با استفاده از سنسور های دما می توان دمای کویل ها را کنترل نمود.
علت استفاده از لوله های مسی در ساختار کویل ها، توان بالای انتقال حرارت در فلز مس است.
در صورت ایجاد رسوب در کویل ها، بنابر ساختار هندسی آن ها، باید از مواد شیمیایی در داخل لوله ها استفاده کرد و در صورت رفع نشدن رسوب ملزم به تعویض آن هستیم؛ زیرا رسوب در کویل ها منجر به افزایش ضخامت دیواره و در نتیجه کاهش انتقال حرارت به هوای عبوری می شود.

رطوبت زن و رطوبت گیر:

انتقال حرارت مداوم به هوای عبوری از کویل ها در هواساز موجب خشکی آن شده که امری آزار دهنده است.از این رو در مناطق سردسیر یا در فصول سرد سال که حرارت مداوم توسط کویل ها وجود دارد، کنترل رطوبت امری ضروری است.در مقابل بالا بودن میزان رطوبت می تواند ضرر های فراوانی را در محیط های مختلف ایجاد کند. از این رو کنترل رطوبت در هر دو حالت امری مهم و ضروری به شمار می رود.

*انواع رطوبت زن:

  • تبخیری:

در این روش پد هایی را در مسیر عبور هوا قرار می دهند که این پد ها با پاشیده شدن آب توسط پمپ بر روی آن ها مرطوب می شوند؛ هوا با عبور از این پد ها رطوبت را از طریق تبخیر آب دریافت می کنند.

  • اسپری آب:

این نوع از رطوبت زن ها توسط نازل هایی، قطرات آب را به محل عبور هوا در دستگاه اسپری می کنند و رطوبت هوا را تامین می کنند.این نوع از رطوبت زن ها انواع مختلفی دارند که همگی از فلز های ضد زنگ ساخته می شوند:

-ایرواشر:

نازل های ایرواشر در سقف باکس ایرواشر نصب می شوند و آب پر فشاری که توسط پمپ آب خارج از محفظه ی ایرواشر به آن وارد می شود را در مسیر عبور هوا پاشش می کند، که بخشی از آن به حالت تبخیر و بخشی از آن هم به تشتک موجود در پایین آن قسمت ریزش می کند که دوباره به سیستم آبرسانی منتقل شود.

-اسپری فشار بالا:

یک سیستم شبکه ای از نازل ها در محل عبور هوا است که آب را به صورت پودری در هوا پخش و به حالت مه در می آورد؛ بدین طریق به رطوبت دهی می انجامد.

-اولتراسونیک:

این دستگاه با ایجاد امواج فرکانس ما فوق صوت، آب جاری درون خود را به صورت پودر در مسیر عبور آب پاشش می کند و از این طریق هوای عبوری را مرطوب می سازد.

  • تشتکی:

با دمیده شدن هوای خشک به داخل مخزن آب موجود در تشتک، آب آن تبخیر شده و رطوبت به هوا افزوده می شود.

  • رطوبت زن بخار:

این سیستم دارای 2 قسمت است؛ قسمت اول آن منبع تامین بخار و قسمت دوم آن توزیع کننده ی بخار است.در این نوع از رطوبت زنی، بخار به طور مستقیم توسط افشانک های بخار به هوای عبوری تزریق می شود.این نوع سیستم از پر کاربرد ترین سیستم ها جهت افزایش رطوبت به شمار می رود.

*انواع روش های رطوبت گیری:

  • روش اول:

این روش توسط کویل های سرمایشی انجام می شود؛ به این صورت که با کاهش دمای آب کویل سرمایشی، به حدی که از دمای شبنم محیط کم تر شود،روی کویل تقطیر صورت می گیرد و بخار موجود در هوا به قطرات آب تغییر حالت داده و از قسمت تشت تخلیه می شود.با کاهش هر چه بیشتر دمای داخل کویل، هوای عبوری خشک تر می شود.

  • روش دوم:

در این روش با عبور هوا از داخل گردانه ای با ساختار لانه زنبوری و حاوی مواد شیمیایی جاذب رطوبت، هوای عبوری رطوبت گیری شده و هوای خشک از محفظه ی گردانه خارج می شود.

فن:

این جزء در واقع از مهمترین اجزای دستگاه هواساز محسوب می شود که وظیفه ی جابجایی و انتقال هوا از داخل دستگاه به داخل کانال ها را دارد.این فن می تواند در 2 نوع محوری یا فن سانتریفیوژی به کار برده شود.در هواساز های تجاری بزرگ معمولا از 3 فن انتقال دهنده، فن تامین و فن برگشت استفاده میکنند که وظیفه ی فن برگشت، انتقال هوا به محفظه ی اختلاط از داخل ساختمان است؛ فن تامین در ابتدای کانال وظیفه ی تامین هوای مورد نیاز دستگاه از فضای خارج را دارد و فن انتقال دهنده هوای مطلوب پایان دستگاه را به داخل کانال ها منتقل می کند.

تجهیزات کنترلی:

این تجهیزات می توانند در 2 مدل ترموستات ساده و مدل پیچیده ی کنترل هوشمند ساختمانی باشند؛ که وظیفه ی کنترل بخش های مختلف مانند حجم هوای عبوری، دمای هوا، سرعت جریان هوا و کیفیت هوا را دارد.

محفظه ی اختلاط:

در محفظه ی اختلاط هوای برگشتی از داخل ساختمان می تواند با هوای تازه ی خارج ساختمان مخلوط شود و وارد دستگاه هواساز گردد تا دوباره به داخل ساختمان هدایت شود.این مقدار توسط دمپر هایی که در محفظه تعبیه شده اند کنترل می شوند.
مزایای استفاده از هوای برگشتی از داخل ساختمان این است که هوای برگشتی تا حدی گرم یا خنک است؛ به همین دلیل انرژی کمتری در دستگاه می طلبد تا به دمای مطلوب برسد. اما نکته ی قابل توجه این است که هوای تازه ی خارج ساختمان دارای اکسیژن بیشتری است که در نتیجه کیفیت هوای داخلی را افزایش می دهد؛ به همین دلیل است که اکثر هوای ورودی به هواساز از خارج ساختمان تامین می شود.

نحوه ی کارکرد هواساز

هوای خارج ساختمان و گاهی هم هوای برگشتی از داخل ساختمان، پس از مکش توسط فن موجود در دستگاه،از فیلتر های موجود عبور کرده و پس از برخورد با کویل های سرمایشی و گرمایشی، دمای مطلوب را دریافت می کند. این هوای عبوری توسط سیستم های تعبیه شده ی تنظیم کننده رطوبت، به رطوبت مطلوب رسیده و سپس از طریق فن موجود به قسمت کانال ها و در آخر در داخل ساختمان توزیع می گردد.

انواع هواساز

دستگاه های هواساز از جهات مختلف دارای دسته بندی هستند:

هواساز ساختمانی یا صنعتی:

هواساز های ساختمانی جهت استفاده در اماکن مسکونی، اداری و … مورد استفاده قرار می گیرند و هواساز های صنعتی در سوله های صنعتی، سالن های بزرگ تولیدی و … کاربرد دارند. هواساز های صنعتی و ساختمانی در مواردی از جمله؛ ابعاد، نوع و تعداد فیلتر، تجهیزات رطوبتی و درصد هوای برگشتی به داخل ساختمان با هم تفاوت دارند.

هواساز یک منطقه ای یا چند منطقه ای:

در هواساز یک منطقه ای تمامی مناطق تحت پوشش سیستم با شرایط یکنواخت دما و رطوبت هوادهی می شوند؛ اما در چند منطقه ای به کمک دمپر های موجود می توان هوادهی با دما ها و رطوبت های متفاوت به مناطق مختلف ساختمان انجام داد.

فول فرش بودن یا نبودن:

به هواساز هایی که محفظه ی اختلاط ندارند و هوای توزیع شده کاملا از هوای خارج ساختمان تامین شده است، هواساز فول فرش می گویند.

هواساز هایژنیک یا معمولی:

هواساز هایژنیک برای مکان هایی استفاده می شود که دارای شرایط سخت تری نسبت به مکان های معمولی هستند؛ مانند آزمایشگاه ها، بیمارستان ها، اتاق های تمیز و…
هواساز های هایژنیک دارای فیلتر های بسیار قوی با بازدهی بالا هستند و بدنه ی این دستگاه ها جهت عدم تجمع آلودگی و اکسیداسیون، از استنلس استیل تولید می شود.
فن مورد استفاده در هواساز هایژنیک از نوع پلاگ فن است؛ زیرا هوزینگ و حلزونی ندارد و از تجمع آلودگی جلوگیری می شود.
هواساز هایژنیک فول فرش است و ساز و کار برگشت هوا ندارد؛ زیرا هوای خروجی مملو از ذرات مضر است.
هواساز هایژنیک مجهز به دستگاه ضد عفونی کننده از نوع لامپ UV  است که بعد از فیلتر ها قرار دارند.

پارامتر های موثر بر انتخاب  و قیمت هواساز:

  • حجم هوای مورد نیاز
  • فشار مورد نیاز
  • بار سرمایی و گرمایی محیط و تعداد کویل ها
  • نوع، جنس و تعداد فیلتر های مورد نیاز
  • تجهیزات رطوبتی
  • نوع و برند فن دستگاه
  • تجهیزات ضد عفونی کننده
  • فول فرش بودن یا نبودن
  • نوع دمپر

  تولید و فروش

شرکت کوییک فن، طراح و تولید کننده انواع سیستم های تهویه صنعتی و مطبوع، مفتخر به ساخت و ارائه ی انواع محصولات، متناسب با محیط و مطابق استاندارد های روز است.برای برقراری ارتباط با مهندسان شرکت کوییک فن جهت انتخاب مناسب ترین دستگاه و اطلاع از قیمت دستگاه هواساز با شماره های موجود تماس حاصل فرمایید.

  تولید و فروش

شرکت کوییک فن، طراح و تولید کننده انواع سیستم های تهویه صنعتی و مطبوع، مفتخر به ساخت و ارائه ی انواع محصولات، متناسب با محیط و مطابق استاندارد های روز است.برای برقراری ارتباط با مهندسان شرکت کوییک فن جهت انتخاب مناسب ترین دستگاه و اطلاع از قیمت هواساز با شماره های موجود تماس حاصل فرمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *